2min

Gebruikservaring & accuduur

Gebruikservaring


Het mag duidelijk zijn dat de Chromebooks op Chrome OS van Google draaien. Dit besturingssysteem vertrouwt volledig op web-apps. Het is wel mogelijk om bepaalde onderdelen offline beschikbaar te maken zodat je ook zonder verbinding bijvoorbeeld documenten kunt typen. Het meest ideaal is het als je Chromebook permanent met internet is verbonden, maar het is geen vereiste.


Natuurlijk zijn er bepaalde zaken die je minder goed of helemaal niet kunt afhandelen met een Chromebook, bijvoorbeeld omdat er een echte applicatie geïnstalleerd moet worden. Toch zal de gemiddelde gebruiker naar verwachting niet zo vaak tegen dergelijke beperkingen aanlopen omdat vandaag de dag vrijwel alles met je webbrowser kan worden afgehandeld. Voor vrijwel alles is een web-app te vinden.

De C720 en C720P slagen er net als elke andere Chromebook prima in om het besturingssysteem vloeiend te draaien. Wat dat betreft is een Chromebook echt een veel betere keuze dan een goedkope Windows-laptop. Het touchscreen van de C720P ervaar ik als een grote toevoeging voor Chrome OS. Het besturingssysteem is prima te gebruiken met deze manier van invoer.

Voor een uitgebreide blik op Chrome OS verwijs ik je graag door naar onze recensie van het besturingssysteem.

Accuduur


Deze Chromebooks zijn voorzien van een accu met drie cellen, die gezamenlijk een capaciteit van 3.950 mAh beiden. Acer belooft daarmee een accuduur van 8,5 uur voor de C720, de C720P houdt het dankzij het touchscreen een uur minder lang vol.


In onze test verbruiken de C720 en C720P in een uur tijd respectievelijk 13,15 en 14,8 procent van hun capaciteit. Het is dus inderdaad zo dat de C720P iets inlevert op accuduur dankzij de wijzigingen in de hardware.

De systemen kunnen in onze test dus ongeveer 7,5 en 6,5 uur op een lading mee. Dat komt aardig in de buurt van de belofte van Acer zelf.