1 min

Prestaties (systeem)

Prestaties zijn bij Chromebooks in de regel niet van het grootste belang, omdat Chrome OS een lichtgewicht onder besturingssystemen is. Fabrikanten kunnen veel simpelere hardware gebruiken om dit besturingssysteem vloeiend te laten draaien. Voor de volledigheid nemen we de prestaties toch mee, voor zover deze inzichtelijk zijn met de hulpmiddelen van nu. We moeten immers gebruikmaken van browser-benchmarks. Het zal ook interessant zijn om te zien wat de betere hardware van de C720P voor verschil maakt.

In Futuremark Peacekeeper behalen de C720 en C720P scores die in de buurt komen van de recente systemen van Toshiba en HP. De onderlinge strijd wordt beslecht in het voordeel van de C720P, maar echt veel verschil maakt de 2GB extra klaarblijkelijk niet, aan de hand van deze test.


In Google Octane komt de C720P opnieuw als winnaar naar voren. Ditmaal zijn beide Acer-systemen echter aanzienlijk beter dan de concurrentie.

Benchmark: Crossplatform: Google Octane


Qua prestaties zijn dit uitgaande van deze benchmarks momenteel de beste Chromebooks op de markt. Het prestatieverschil door het extra werkgeheugen is bijna te verwaarlozen.