2min

Invoerapparatuur, scherm en geluid

Toetsenbord


Deze Chromebooks zijn voorzien van een chiclet-toetsenbord dat prima typt. Google hanteert een aantal richtlijnen voor deze toetsenborden waardoor ze onderling weinig van elkaar verschillen. Zo is de bovenste rij toetsen altijd hetzelfde, zo zijn er knoppen voor de vorige en volgende pagina en het regelen van de schermhelderheid en het volume. Het is wel jammer dat er geen verlichting in het toetsenbord is aangebracht.


Touchpad


Over het touchpad heb ik niet veel te klagen. Het oppervlak is wat klein, maar wel groot genoeg voor multitouchcommando’s. Dit soort invoer wordt bovendien vrijwel perfect opgepakt door het touchpad.

Scherm


Beide schermen hebben een resolutie van 1366 bij 768 pixels en dat komt in combinatie met de schermgrootte neer op een pixel-ratio van 135 pixels per inch. Dat is niet erg veel, maar in deze prijsklasse mag ik daar niet over klagen.

Qua beeldkwaliteit vind ik het scherm in de Acer C720 met een flinke voorsprong de betere. De C720P kampt wat betreft het scherm met twee problemen: de helderheid en de kijkhoek.


Doordat de aanraakgevoelige laag weerspiegelend is, is het scherm vanzelfsprekend ook moeilijker af te lezen. Dat is te compenseren met een hogere helderheid, maar uit metingen blijkt juist dat de helderheid van beide schermen even hoog is. Bij zulke metingen wordt de weerspiegeling niet meegenomen. Wat betreft de kijkhoek: het scherm van de C720P is vooral in verticaal opzicht al snel vaal.

Geluid


De speakers van de Acer C720 en C720P zitten in de onderkant van de behuizing verwerkt. Omdat de laptop pootjes heeft zijn deze bij een vlakke ondergrond niet geblokkeerd. Als je de Chromebook op je schoot zet zal het ook wel meevallen omdat de speakers ver naar de zijkant zitten, maar het kan wel voor komen.

Het geluid dat de Chromebooks voortbrengen kan redelijk hard, wel vind ik het wat dof klinken. Wat hoge tonen betreft zou het wat beter kunnen. Het geluid is acceptabel, maar dat van de Toshiba Chromebook (review) is beduidend beter.