2min

Prestaties (grafisch)

Huawei vertrouwt in de Ascend P7 op een Mali 450M GPU, deze GPU ondersteunt helaas geen OpenGL ES 3.0, waardoor de chip niet echt toekomstgericht is en ik direct mijn twijfels heb over de prestaties. In de systeemprestaties liet Huawei een duidelijk beeld zien dat het toestel ongeveer gelijkwaardig is aan de high-end toestellen van begin 2013. Nu hebben de high-end toestellen de afgelopen jaren weinig te klagen gehad over de systeemprestaties, de grafische prestaties daarentegen worden steeds belangrijker. We beginnen met een onscreen test van GFXBench, hieruit zal blijken hoe games te spelen zijn op de Ascend P7.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


Uit deze benchmark wordt pijnlijk duidelijk dat Huawei een high-end smartphone heeft ontwikkeld, maar dat bij de chipkeuze een stap te ver terug is gezet. Deze GPU mag absoluut de definitie high-end niet dragen. De prestaties zijn echt te slecht voor een high-end smartphone. Deze chip zal het vrij aardig doen op een toestel met een scherm van 4 inch of kleiner, maar op 5 inch had Huawei hier nooit voor mogen kiezen.

Dat wil overigens niet zeggen dat het hele toestel nu waardeloos is, zoals je op de pagina over gebruikservaring hebt kunnen lezen werkt Android zeer soepel, evenals de browser, e-mail, Facebook en Twitter. Een spelletje spelen op dit toestel gaat ook nog wel, maar wel beduidend minder goed dan op menig concurrerend toestel.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


In 3DMark wordt de absolute kracht van de GPU gemeten en daaruit wordt helaas snel duidelijk dat de Mali 450MP misschien niet de beste keuze is geweest van Huawei. De prestaties vallen echt een beetje tegen, het toestel wordt verslagen door toestellen die al ruim anderhalf jaar beschikbaar zijn. Eerlijk is eerlijk, de kracht waarover de high-end toestellen vandaag de dag beschikken is misschien wat extreem, maar Huawei zet met deze GPU wel een hele grote stap terug.