2min

Tags in dit artikel

, ,

Verpakking & uiterlijk

Verpakking


Sony heeft voor de verpakking van de SmartBand gekozen voor een doorzichtige plastic doos met een kartonnen achterkant waar de SmartBand in ligt, tezamen met één zwarte rubberen armband. Aan de binnenkant van de doos bevindt zich vervolgens nog een tweede rubberen armband, het verschil tussen de twee armbanden is het formaat: de ene armband is wat korter dan de andere. Verder is er ook een kleine USB-kabel meegeleverd om de SmartBand op te laden. Ook zijn er de nodige boekjes in de verpakking de vinden.


Uiterlijk


Het uiterlijk van de Sony SmartBand is vrij neutraal, de zwarte rubberen armband is redelijk dun en neemt naar het midden toe wat toe in dikte zodat de SmartBand-unit erin past. In het rubber is nog wel een lijnpatroon aangebracht om het nog iets van een ontwerp te geven, maar eigenlijk is het gewoon zo simpel mogelijk gehouden.

Aan de zijkant zit in het midden nog een kleine uitstulping voor het knopje dat op de unit zit. Deze knop kan worden geconfigureerd via een app van Sony. Verderop in deze review ga ik daar verder op in. Rechts naast de knop zitten nog drie ledjes die gaan branden als je op de knop drukt.


Aan een kant van de rubberen band zitten gaatjes en aan de andere kant zit een cirkel met twee gaatjes waar je de aluminium sluiting doorheen kan drukken. Vervolgens wordt de band gesloten door twee aluminium pinnen door twee gaatjes te steken. Hierdoor blijft de SmartBand redelijk goed zitten, maar ik heb al meerdere keren gehad dat de wearable plots van mijn pols viel. Gelukkig heb ik dit tot op heden steeds op tijd gemerkt, waardoor ik de SmartBand nog niet ben verloren, maar ik ben niet kapot van de sluiting.

Aangezien niet iedereen van zwart rubber houdt heeft Sony besloten om meerdere kleuren op de markt te brengen, welke los verkrijgbaar zijn in sets van drie. Op dit moment zijn er negen kleuren beschikbaar, in drie sets:
  • Active: paars, geel en wit.
  • Classic: rood, blauw en zwart;
  • Fashion: donkergroen lichtroze en wit;

Elke set is vervolgens weer verkrijgbaar in twee maten, klein en groot. Eén set kost 24,90 euro in de webshop van Sony.