2min

Tags in dit artikel

, ,

Aansluiten & dragen

Aansluiten


Het aansluiten van de SmartBand op de telefoon gebeurt in eerste instantie zeer eenvoudig. De SmartBand van Sony beschikt namelijk over een NFC-chip, aangezien ik voor deze review de Sony Xperia Z1 Compact heb gebruikt, welke ook over NFC beschikt, hoefde ik de telefoon alleen maar tegen de SmartBand aan te tikken om ze met elkaar te verbinden.

Beschikt je smartphone niet over NFC, dan kan je de SmartBand ook handmatig via Bluetooth verbinden. Wel dient de SmartBand daarvoor te beschikken over minimaal 30 minuten aan accuduur.

Als de accu van de SmartBand leeg of bijna leeg is, kan je de kern uit de rubberen band drukken en via de meegeleverde micro USB-kabel opladen. Het opladen van de accu van de SmartBand is echt heel snel gebeurd aangezien de accu capaciteit van de SmartBand slechts 35 mAh bedraagt. De accucapaciteit van de gemiddelde smartphone ligt rond de 2000 mAh. De accuduur van de SmartBand is wanneer deze volledig bedraagt opgeladen ongeveer vijf dagen.


Dragen


Voor het dragen van deze SmartBand is eigenlijk niets vereist, alleen een pols met ruimte waar die omheen past. Doordat Sony ervoor heeft gekozen de band aan de onderkant vrij dun en aan de bovenkant wat dikker te maken, zit het apparaat eigenlijk nooit echt in de weg. Wel is het zo dat de SmartBand net te dik is om bijvoorbeeld makkelijk onder de mouw van een overhemd te stoppen. De SmartBand is dus wel altijd zichtbaar. Doordat je de gekleurde bandjes kan verwisselen kan je ook zelf bepalen hoezeer de band opvalt.

Ook het gewicht van de SmartBand is verwaarloosbaar, met 21 gram voel je niet eens dat je de SmartBand omhebt. Ik heb ook regelmatig een horloge om, dat duidelijk wat zwaarder is en dat doe ik vaak af als ik veel artikelen moet schrijven omdat ik dat niet prettig vind werken. Dat is met de Sony SmartBand dus niet het geval.


Zoals ik op de vorige pagina al opmerkte, ben ik niet kapot van de sluiting van de SmartBand aangezien ik deze al een aantal keer ben verloren. Twee keer gebeurde het op straat en één keer in de auto, gelukkig kwam ik er elke keer wel op tijd achter en ben ik de SmartBand nog niet echt kwijt geweest. Al had dat de eerste keer niet veel gescheeld, dan ben je er ook niet op bedacht.

Wat overigens wel een pluspunt is, is dat de SmartBand voorzien is van een IP58-certificaat, wat betekent dat het bandje gewoon ondergedompeld kan en mag worden. Je kan er dus gewoon mee douchen en in bad gaan, zonder bang te zijn dat de SmartBand kapotgaat.