2min

Camera


Huawei heeft gekozen voor een 13 megapixel-sensor van Sony voor de Ascend Mate7. De camera beschikt verder over vijf lenzen voor het scherpstellen op verschillende afstanden. Het opnemen van video’s gebeurt in Full HD met 30 beelden per seconde, helaas is er geen mogelijkheid om in een hogere resolutie of vertraagde video’s te schieten.

Foto’s


1: Geen belichting, zonder flitser, 2: Met flitser

3: Beweging, 4: Lage belichting

5: Macro, 6: Van iets verderaf, 7: Enige afstand

8: Omgeving, 9: Volledig ingezoomd

De Ascend Mate7 weet zich in onze tests redelijk overeind te houden. De foto’s zijn over het geheel gezien scherp genoeg. Toch zijn er wel wat puntjes van aandacht:
  • Foto 2: de kleur van de prikkers is niet correct vastgelegd;
  • Foto 3: de karretjes zijn wel erg onscherp, er is ook geen sportmode aanwezig;
  • Foto 4: vrij veel ruis aanwezig, de foto is ook niet helder;
  • Foto 7: vrij fletse weergave, kleuren vallen enigszins weg;
  • Foto 8: te duister;

Video’s



In de video is te zien dat er geen goede stabilisatie aanwezig is. Er is wel een functie voor beschikbaar, maar dan wordt als het ware een stukje op het waargenomen beeld ingezoomd en worden bewegingen gecompenseerd door middel van het ‘overtollige’ beeld. Het is een beetje een gekunstelde oplossing waarbij je nog dichter op je onderwerp staat dan normaal al het geval is.

De beeldsnelheid van 30 frames per seconde zorgt ervoor dat de auto’s niet erg vloeiend door het beeld jakkeren. Het is mij een raadsel waarom Huawei geen 60 beelden per seconde ondersteunt, dat moet de Ascend Mate7 qua rekenkracht volgens mij wel aan kunnen.