2min

Prestaties (systeem)

De Ascend Mate7 heeft een chipset van HiSilicon aan boord. Dit is een dochterbedrijf van Huawei, verantwoordelijk voor de ingewanden van vrijwel alle toestellen van het merk. Doorgaans is er wel wat aan te merken op de prestaties of het energieverbruik van dit onderdeel. Dat de Ascend Mate7 geen slechte accuduur heeft hebben we al gezien.

De Kirin 925-chipset bevat in feite twee quad-core processors die aan elkaar zijn gekoppeld. De ene processor bestaat uit Cortex A7-rekenkernen, de andere uit Cortex A15-chips. Die zijn respectievelijk energiezuinig en krachtig.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Uit AnTuTu X Benchmark kunnen we opmaken dat het met de systeemprestaties in ieder geval wel snor zit. De Ascend Mate7 krijgt aanzienlijk meer punten dan zijn concurrenten en stoot terloops de OnePlus One van de troon.

Uit een analyse van de losse tests van AnTuTu X blijkt dat de Ascend Mate7 nog punten laat liggen in de I/O- en UX-tests, in andere opzichten worden topscores neergezet.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Ook in Geekbench 3 is de Ascend Mate7 de nieuwe maat, want ook hier is de score beduidend hoger dan wat we vooralsnog hebben gezien. Het is natuurlijk nog wel even de vraag hoe de nieuwe toestellen van Apple en Samsung in deze test zullen scoren.

Al met al is de Ascend Mate7 echt een snelle telefoon. Dat er in sommige opzichten wat puntjes worden gemorst is natuurlijk ook maar relatief omdat de scores alsnog erg hoog zijn.