Prestaties (systeem)

We hebben in de accutest gezien dat de Exynos 5 Octa 5430 weinig energie verspilt. Daarmee weten we echter nog niet hoe snel de Galaxy Alpha dankzij deze hardware is. Om dit te weten te komen draaien we enkele benchmarks.

Te beginnen met het nieuwe AntuTu 5. De Galaxy Alpha moet het op het moment van schrijven doen met een plaatsje in het midden. Gezien hetgeen erboven de Galaxy Alpha staat, is dat ook wel conform de verwachtingen.

AnTuTu deelt de scores op in verschillende onderdelen zoals processor, multitasking en werkgeheugen. De Galaxy Alpha weet voornamelijk goed te presteren wat betreft het werkgeheugen en processortesten waarbij meerdere rekenkernen gebruikt worden. Als slechts één rekenkern wordt gebruikt zijn de prestaties vrij slecht, wat te maken heeft met de energiezuinige rekenkernen, de overige scores zijn gemiddeld.

Benchmark: AnTuTu Benchmark 5 – TotalIn Geekbench 3 worden de rekenkernen van de processor belast met enkele berekeningen, waar vervolgens een score uit komt rollen. De Galaxy Alpha scoort in deze test verrassend goed en moet slechts enkele toestellen voor zich dulden.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Wat betreft systeemprestaties is de Galaxy Alpha geen slechte smartphone. Zoals verwacht is het niet de absolute top, maar het is ook zeker geen middelmatig apparaat.