3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inhoud, design & onderdelen

Inhoud


In de doos van de G3 S vind je zaken die redelijk gebruikelijk zijn. Het betreft natuurlijk het toestel zelf, alsook een losse accu. Verder steekt LG een aantal boekjes, een micro USB-kabel, headset en een acculader in het doosje. De acculader heeft een stroomsterkte van 0,85 mAh, de headset is van het earbud-type met harde plastic oortjes, we kunnen zodoende niet spreken van een ideale pasvorm.

De LG G3 en G3 S naast elkaar

Design


De LG G3 S is wat het ontwerp betreft grotendeels identiek aan de G3, ware het niet dat het toestel een fractie kleiner is. Het scherm is immers ook kleiner. Het valt wel op dat de randen rondom het scherm juist weer wat breder zijn, wat het uiterlijk van de G3 S wat minder indrukwekkend en vooruitstrevend maakt.

Andere fabrikanten hebben het nog nauwelijks tot niet geadopteerd, maar LG houdt vol met de knoppen op de achterzijde van de smartphone. Hoewel de behuizing geheel van plastic is, gemaakt, heeft de achterzijde wel een enigszins hoogwaardig gevoel omdat er een subtiel maar goed voelbaar effect in is aangemaakt waardoor het om geborsteld metaal lijkt te gaan. Haal je de achterkant los, dan wordt duidelijk dat het toch echt gewoon om plastic gaat. Ik vind de achterkant van de G3 S veel prettiger aanvoelen dan die van de G3.

Net als de G3 heeft de G3 S een gebolde achterkant. Hoewel dat prettig in de hand ligt heeft het ook het nadeel dat de smartphone niet stabiel op vlakken ondergronden ligt. Dit is storend als je bijvoorbeeld het toetsenbord gebruikt en geen zin hebt om de telefoon op te pakken.

Natuurlijk is het gewoon een kwestie van smaak, maar ik vind de G3 S een net ontwerp hebben. LG is er als één van de weinige fabrikanten in geslaagd om een eigen herkenbare vormgeving te ontwikkelen. LG’s smartphones zijn duidelijk te onderscheiden van die van de concurrentie.

Onderdelen


Boven het scherm heeft LG een camera geplaatst, verder zitten hier nabijheidssensoren, een LED-indicator en een speaker om telefoongesprekken te voeren. Zoals vrijwel alle Android-fabrikanten doen, zijn de knoppen van het besturingssysteem in het scherm geïntegreerd. Desondanks blijft er een relatief grote loze ruimte onder het scherm behouden.


Zoals al vermeld vind je op de achterkant de enige knoppen van de G3 S. Het gaat om volumeknoppen en een aan/uit-knop. Daarboven zit de primaire camera, geflankeerd door de laser voor autofocus en een LED-flitser. Bijna onderaan de achterzijde zit een inkeping met erachter een speaker.

Bovenop de G3 S plaatste LG een secundaire microfoon en een infraroodzender, waarmee je bijvoorbeeld je radio en TV kunt besturen en de normale afstandsbediening in het laatje kunt laten liggen. Aan de onderkant heeft LG de primaire microfoon, USB-aansluiting en een headset-poort geplaatst. De USB-poort zit netjes in het midden, waardoor de G3 S normaliter goed zal aansluiten op accessoires.



De achterkant van de G3 S kan makkelijk worden verwijderd, daarin zit een NFC-chip verwerkt. Na het verwijderen van de achterzijde kan je de accu plaatsen, net als een microSD en -simkaart. De achterkant gaat relatief gemakkelijk weer op het toestel terug, bij Samsung is dit vaak een onhandig proces waarbij je de hele achterkant secuur moet nalopen om te zien of hij op alle plekken weer goed vastzit.