2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De Toshiba Satellite Z30T-A is in veel opzichten een nette laptop, de prijs mag echter wel een stukje omlaag. Dankzij de Intel Core i5-processor weet de laptop geen sterke systeemprestaties neer te zetten, maar aan de andere kant is er dan weer wel een Full HD-touchscreen en een flinke SSD. Het is maar net waar je op zit te wachten, natuurlijk.

Hoewel de laptop voorzien is van een behuizing van magnesium, voelt deze toch niet bijzonder stevig aan, zeker de bovenkant niet. Ook is het jammer dat de koeling luidruchtig kan zijn en dat het scharnier niet stroef genoeg is om bij aanrakingen trillingen van het scherm te voorkomen.

Toch is dat scherm alsnog juist een sterk punt van de Satellite Z30T-A, omdat er een antireflectielaag overheen zit. Dat is vrij ongebruikelijk, maar daardoor niet minder goed. De Satellite Z30T-A is in tegenstelling tot veel andere laptops met tegenlicht goed te gebruiken, maar de laag maakt het beeld wel diffuser. Daardoor komt het Full HD-scherm minder goed tot zijn recht.

Toshiba had de Satellite Z30T-A ook een meerwaarde kunnen geven door de mogelijkheid toe te voegen om het scherm 360 graden te draaien om de laptop om te toveren tot een tablet. Ook is door verschillende afdekplaatjes duidelijk zichtbaar dat de behuizing al eerder gebruikt is voor de Portégé Z30-serie. De afwerking had een tikkeltje netter gekund. Net als de Portégé heeft de Satellite Z30T-A wel een uitstekende accuduur te bieden.

Met de Satellite Z30T-A koop je absoluut geen kat in de zak, maar ik kan ook niet stellen dat er geen betere alternatieven zijn voor deze prijs. Dat geldt overigens ook voor Toshiba’s eigen assortiment, wij testten de Z30T-A-111, maar de Z30T-A-11Z heeft een processor die een tikkeltje sneller is terwijl de prijs vrijwel hetzelfde is. Ik zou zonder uitzondering dan ook altijd eerder de nieuwere Satellite Z30T-A-11Z aanraden.

Voor dit geld kan het echter ook geen kwaad om ook eens het assortiment van bijvoorbeeld Apple, HP en Lenovo te bestuderen. De grootste meerwaarde van de Toshiba Z30T-A-reeks is het matte scherm. Vind je dat belangrijk, dan heb je überhaupt weinig alternatieven.
7.9
  • Grote SSD aan boord;
  • Full HD-touchscreen met matte afwerking;
  • Prima accuduur;
  • Behuizing van magnesium..
  • ..voelt echter niet stevig aan, net als het scharnier;
  • Luidruchtige koeling;
  • Geen bijzondere systeemprestaties;