Inhoud & uiterlijk
Inhoud
Samsung levert de Gear S in een vrij compact doosje, waarin je naast de smartwatch zelf nog een aantal randzaken terugvindt. Natuurlijk zijn er de nodige papieren snelstartgidsen in verschillende talen. Ook is er een adapter met USB-kabel en een output van 0,7 ampère. Als laatste is er een laadstation waar je die USB-kabel op aansluit, want de Gear S heeft zelf geen USB-poort.
Uiterlijk
Hetgeen dat het eerst opvalt wanneer je de Gear S bestudeert, is dat het horloge een gebogen scherm heeft. Geheel uniek is dat al niet meer, want bij de Gear Fit (review) zagen we ook al zo’n scherm terugkomen. Het idee is natuurlijk goed: het horloge sluit daarmee beter aan op de vorm van je arm.
Ondanks dat het horloge goed aansluit op de arm is de Gear S nog altijd wel een heel fors apparaat, slank kan je de wearable absoluut niet noemen. Ik vind dat persoonlijk een nadeel, maar begrijp ook dat de hardware ergens moet worden gelaten. De Gear S bestaat in mijn optiek niet per se om mooi te zijn, maar vanwege de functionaliteit die toegevoegd wordt.
Het scherm heeft aan de zijdes geen al te grote bezels, aan de boven- en onderkant is dat een ander verhaal. Onder het scherm zitten wel enkele sensoren en een knop verwerkt, die dat nog enigszins verhullen, maar boven het scherm zijn dat soort elementen niet aanwezig. Rondom de behuizing van het horloge zit een zilveren rand, een duidelijk kenmerk van veel Samsung-producten.
Onderop de behuizing van de Gear S vind je ook een aantal onderdelen: een klepje waaronder de simkaart geplaatst moet worden, een hartslagmeter en rij van goudkleurige blokjes waarmee het dockingstation in contact kan staan. Op de linkerzijde van de Gear S zit een inkeping met een microfoon erachter, op de rechterzijde zitten twee gaatjes met daarachter een speaker.
Het horlogebandje bestaat uit één deel en wordt gesloten door een metalen gesp. De sluiting is verstelbaar dankzij verschillende gaatjes in de band.