2min

Conclusie

Met de G4 heeft LG wat minder uit de kast gehaald dan de afgelopen jaren. De missie om de randen rondom het scherm steeds verder terug te dringen is bij deze iteratie bijvoorbeeld gestrand. LG liep bovendien steeds vooraan als het gaat om hardware, maar is dit jaar met de keuze voor de Snapdragon 808 juist wat conservatief, een houding die ik niet van de Zuid-Koreanen gewend ben. Maar met de oververhittingsproblemen van de Snapdragon 810-chipset in het achterhoofd, was deze keuze misschien zo gek nog niet.

LG is de enige grote fabrikant die nog vasthoudt aan een plastic behuizing, maar ditmaal was dit in de adviesprijs van het toestel niet terug te zien. De optie met een leren achterkant is leuk, maar de uitwerking laat te wensen over: dit leer haalt het niet bij glas, metaal of hout. Opmerkelijk genoeg is er in het toestel ondersteuning voor QuickCharge 2.0 aanwezig, maar levert LG geen overeenkomstige lader mee.

De Quad HD-resolutie zie ik -net als bij de G3- meer als een vloek dan een zege, want de grafische prestaties en accuduur leiden eronder. Nu LG bij de G3 echter voor een Quad HD-scherm had gekozen, snap ik ook wel dat een overstap naar Full HD ook veel scheve gezichten had opgeleverd, maar het had wel getuigd van oog voor de consument en lef om je fouten toe te geven. Het is ook jammer dat het scherm erg gevoelig voor vingerafdrukken is.

Gelukkig kent de G4 desondanks ook veel positieve aspecten. Zo is de camera capabel en de Android-skin oogt net als vorig jaar nog altijd goed. De Snapdragon 808-chipset slaagt er ook goed in om Android vlot te draaien, in dit opzicht is de keuze voor de chipset dus gewoon in orde. De Quad HD-resolutie is me een doorn in het oog, maar de kwaliteit van het schermpaneel is wel flink omhoog gegaan. Kleuren zijn veel sprekender en het scherm is een stuk helderder.

Ondanks de -voor LG- hoge introductieprijs van de G4 is de smartphone inmiddels al een stuk goedkoper. Dat zorgt er inmiddels voor dat de G4 zeker geen kat in de zak meer is. De originele prijs zou ik er namelijk niet voor neer willen tellen. Hecht je veel waarde aan een degelijke accuduur en/of grafische kracht, dan raad ik je aan om verder te kijken. Wil je gewoon een toestel met een mooi scherm en een goede camera, dan moet je de G4 zeker in je overwegingen meenemen.
7.7
  • LG UX 4.0 is een mooie, schone en duidelijke interface;
  • Ondanks Snapdragon 808-chipset draait Android soepel;
  • Scherm is kleurrijk en helder..
  • ..maar is vlekgevoelig en Quad HD vreet accu;
  • Geen hoogwaardige behuizing, leren achterkant valt tegen;
  • Toestel ondersteunt QuickCharge 2.0, lader niet.