Accuduur

De accucapaciteit van de Moto G (2015) is verhoogd van 2070 naar 2470 mAh. Of de nieuwe Moto G dan ook direct een langere accuduur heeft dan zijn voorgangers is echter nog te vroeg om te zeggen, want de chipset is ook gewijzigd en dat kan zowel een positief als negatief effect hebben.

Om de accu van smartphones te testen worden bepaalde zaken zoals schermverlichting en draadloze connecties zoveel mogelijk aan elkaar gelijkgetrokken. Op die manier wordt de vergelijking zo eerlijk als mogelijk.

Bij de eerste test moeten smartphones een bepaalde Full HD-video van YouTube streamen en wordt bekeken hoeveel accucapaciteit dit per uur vereist. Tijdens deze test behaalt de Moto G (2015) een verbruik van een dikke 10 procent en dat is aardig in orde, zeker wanner dit vergeleken wordt met de wanprestatie die de Moto G (2014) neerzette.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


In de Work-accutest van PCMark weet de Moto G (2015) een nieuw record te vestigen. Het toestel houdt de test bijna 9 uur vol.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work accuduur


Ook tijdens normaal gebruik merk je dat de accu van de Moto G (2015) flink wat capaciteit heeft. Bij beperkt gebruik moet je het zonder een stopcontact in de buurt makkelijk twee dagen kunnen uitzingen, bij intensief gebruik zal je aan het einde van een dag ook niet snel droog staan. Waar het accuverbruik van de Moto G (2014) nog één van de slechtste aspecten was, heeft Motorola dit bij de nieuwe Moto G totaal om weten te draaien en dat is een knappe prestatie.