2min Devices

Review: Microsoft Lumia 550 – Weer geen schot in de roos?

Conclusie

De Microsoft Lumia 550 is een uitermate goedkope telefoon die je best veel waar geeft voor je geld. Maar daarbij moet je natuurlijk wel in gedachten houden dat ongeveer 100 euro ook gewoon niet veel geld is voor een smartphone.

De Lumia 550 heeft voor zijn prijs een redelijke camera en is dankzij de aanwezigheid van Windows 10 Mobile ook helemaal bij de tijd. De bouwkwaliteit is ook relatief goed, afgezien van het feit dat Microsoft gebruikmaakt van krasbestendig glas dat gewoon een stuk minder stevig is dan Gorilla Glass.

De chipset die we in de Lumia 550 terugvinden blijkt bij intensief gebruik eigenlijk niet krachtig genoeg om Windows 10 Mobile volledig vloeiend te draaien. Voor grafisch intensieve taken hoef je ook niet aan te kloppen bij de Lumia 550, want dat is geen specialiteit. De accuduur van de Lumia 550 is ook niet buitengewoon, zeker gezien het feit dat de chipset ook qua rekenkracht niet veel klaarspeelt.

Maar nogmaals: met een prijskaartje van rond de 100 euro kan je je niet echt een bult vallen met de aanschaf van een Lumia 550. Stel je echter wel wat eisen aan je smartphone, dan kan je misschien beter naar een wat hoger prijsniveau kijken. Het is Microsoft wat mij betreft opnieuw niet gelukt om de succesvolle Lumia 520 een waardevol vervolg te geven.
6.3
  • Camera is relatief goed;
  • Redelijk goede bouwkwaliteit;
  • Weinig rekenkracht aan boord;
  • Matig en saai ontwerp;