2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Black Magic Flex 650w

Tijd om eens naar de voeding te kijken. De Black Magic Flex 650w wordt geleverd in bulkverpakking. Dat wil zeggen dat de voeding met kabels in bubbeltjesplastic word geleverd, zonder boekjes, schroefjes en vaak andere onzin. De voeding is modulair uitgerust, zoals je tegenwoordig vaker begint te zien bij verschillende fabrikanten. Omdat de 20/24-pins en 4/8-pins stekker niet ontkoppelbaar zijn gaat het hierbij niet om een volledig modulair systeem. Omdat je die kabels altijd nodig hebt is dit uiteraard geen probleem.

De kabels zijn netjes zwart uitgevoerd, net als de rest van de voeding. Ze zijn erg flexibel wat het erg makkelijk maakt om de kabels te organiseren in je kast. Hierop is waarschijnlijk ook de naam gebaseerd. Black: Hij is zwart. Magic: Hij is modulair uitgevoerd. Flex: De kabels zijn lekker flexibel.


De 4/8-pins-stekker is anders uitgevoerd dan je normaal gesproken ziet. Hij is standaard 8-pins, maar er is een stekker bijgeleverd die je hieraan vast kunt maken om dan aan de uiteinde een 4-pins-én een 8-pins-connector te hebben.


De voeding heeft zeven aansluitingen om de bijgeleverde kabels aan vast te maken. Twee hiervan zijn gereserveerd voor de PCI-E-kabels. Deze zijn uitgevoerd als 8-pins-connector, waarvan er twee losgeschoven kunnen worden zodat je ze ook kunt gebruiken voor je 6-pins PCI-E-videokaarten.


De bijgeleverde kabels zijn:
  • Tweemaal een kabel met een 8-pin PCI-E-stekker, welke ook te gebruiken is als een 6-pins variant.
  • Tweemaal een kabel met daaraan drie SATA-stekkers
  • Eenmaal een kabel met daaraan twee SATA stekkers
  • Eenmaal een kabel met drie maal een 4-pins stekker en 1 floppy floppy stekker
Een punt van dit modulaire systeem is dat de stekkers lastig los te krijgen zijn van de voeding. Dit heeft als voordeel dat ze niet zo maar los gaan, maar als nadeel dat het toch best lastig is om te stekker los te krijgen. En als je toevallig de middelste los wilt maken lukt dit niet tenzij je kindervingertjes hebt. Je zult dan eerste nabijliggende stekker los moeten maken om er bij te kunnen. Hier had wat meer over nagedacht mogen worden.