1 min

Tags in dit artikel

, ,

Connectivity

Deze AOC blinkt uit op het gebied van connectiviteit. De Q2790 heeft namelijk een mooie verzameling van nuttige aansluitingen. De monitor heeft twee HDMI 1.4 aansluitingen, een DisplayPort 1.2 en een 15-polige sub-D VGA aansluiting. Vervolgens heeft de monitor analoge 3,5mm audio ingang en een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting. Er is zelfs een handige USB-hub met vier USB 3.0 poorten waaronder een afzonderlijke laadpoort, zodat alle USB randapparatuur eenvoudig en onzichtbaar een plek vindt achterop de monitor.
Een super handige, ‘onzichtbare’ USB-hub
AOC levert een VGA-, een DP-, een HDMI-,USB-, audio en – uiteraard – een netspanningskabel mee. Dit alles maakt deze monitor voor zakelijk gebruik nog interessanter, omdat deze hoogstwaarschijnlijk direct uit de doos werkt met het grootste deel van de installed base op kantoor.
Meer dan dit heb je niet nodig. Toch?

Hee Apple!

Apple gebruikers worden helaas niet bediend. We zoeken tevergeefs naar een Apple ADC, mini-DP, een dual-link DVI, mini-DVI of Thunderbolt connector. Ook wordt er niet voorzien in een verloopkabel. Maar ja, kunnen we dit AOC aanrekenen? Apple is de afgelopen jaren nu niet echt consequent gebleken in de manier waarop de fabrikant eigenlijk graag een display wil aansturen. Dit zullen we AOC dan ook niet aanrekenen.