2min

Tags in dit artikel

Het dagelijks gebruik

Op de voorkant van de Squeezebox Radio zitten alle knoppen die nodig zijn om het apparaat te bedienen inclusief zes voorkeuzeknoppen voor je favoriete radiostations en een display waarop de meest relevante informatie te zien is. Naast het grote draaiwiel is er uiteraard nog een kleiner wieltje om het volume mee aan te passen en natuurlijk knoppen om te pauzeren en/of een ander nummer te kiezen.

Op geluidsniveau zijn wel enkele dingen aan te passen, maar geen mogelijkheid tot het instellen van bijvoorbeeld een equalizer. Slechts enkele effects-instellingen zijn te realiseren. Natuurlijk valt en staat de geluidsweergave met de kwaliteit van je muziek en/of internetstream maar ik was erg verrast over de volle klank van het toch relatief kleine speakertje. Absoluut een pluspunt voor de Squeezebox Radio.



Beperkingen



Helaas is de gebruikershandleiding beperkt. Het geeft een gebruiker geen hulp met het inrichten van de Squeezecenter-software. Ik was opzoek naar wat geavanceerde instellingen, bijvoorbeeld het statisch instellen van een IP-adres, maar dit blijkt niet mogelijk te zijn. Ik heb het in ieder geval niet kunnen vinden. Het dertien pagina’s tellende Nederlandstalige gedeelte blinkt niet uit in duidelijk informatie. Slechts enkele basis fouten worden besproken maar over geavanceerde instellingen wordt met geen woord gerept. Ook op de site van Logitech is geen uitgebreidere handleiding te vinden.

Ook wordt er standaard geen afstandsbediening bij de Squeezebox Radio geleverd, alsmede ook geen standaard accu-pack. Beide zijn als apart pakket te verkrijgen voor een bedrag van 50 euro. Erg jammer. Zeker omdat standaard de Squeezebox Radio al een adviesprijs heeft van 179 euro. Dat is natuurlijk vrij prijzig voor een veredelde internetradio met wekker-functie. Samen zou dit toch 230 euro gaan kosten.

Natuurlijk is 179 euro in eerste instantie wel veel geld, en je krijgt er natuurlijk een fantastisch apparaat voor terug met een heerlijke interface, maar ik denk ook niet dat Logitech met deze spelers mikt op de onderkant van de markt. Men wil zich met een kwalitatief product onderscheiden, en daar hangt wel vaker een iets hoger prijskaartje aan. Maar met het succes van eerdere Squeezebox-modellen is zo een hoge prijs misschien wel te rechtvaardigen.

Table of contents