2min

Tags in dit artikel

,

Look en Feel

Van buitenaf gezien heeft deze DH370 dus significante overeenkomst met de bekende optische drives uit een ver verleden. Het front geeft met het gegoten reliëf zelfs de indruk met een optische drive te maken te hebben. Maar om deze pc vervolgens te betitelen als een mini-pc met een ‘vintage’ uitstraling gaat ons een poortje te ver. Ondanks de eerder genoemde overeenkomstige is deze DH370 niet uitgevoerd met een dergelijk opslagmedium. In plaats hiervan heeft de DH370 een SD-cardslot (SD/SDHC/SDHC-UHS-I/SDXC), twee highspeed USB3.0 en twee USB3.1 poorten op het frontpanel beschikbaar.
Behalve een optische leeseenheid wel voldoende USB-poorten en een SD-cardreader.
Geheel links een 3,5mm jack voor een microfoon en een jack voor een hoofdtelefoon. Op het achterpaneel heeft de DH370 een aansluiting voor de externe poweradapter, een HDMI-aansluiting, twee Display Port aansluitingen, twee RJ45 netwerkaansluitingen (tot 1GB/s), twee RS232 com-poorten en evenals de voorzijde vinden we hier twee USB3.0 en twee USB3.1 poorten. Dit betekent dat deze pc meer dan voldoende aansluitingen voorhanden heeft voor het doel waarvoor deze wordt ingezet.
Feest! Voldoende poortjes en connectors. Met deze DH370 zullen we geen aansluiting meer missen.

Intern

Met de twee kruiskopschroefjes is de deksel in een wip te demonteren. Alle installatiebenodigdheden inclusief een tubetje heat paste, wordt netjes door Shuttle met deze DH370 meegeleverd. Het mainboard van deze DH370 bedekt vrijwel de gehele bodem van de behuizing en we kijken recht op een dubbele ventilator en een flink aluminium koellichaam. Deze hebben we eveneens in een oogwenk gedemonteerd waarna we de processor op zijn plek kunnen drukken. Aan de rechterzijde vinden we een bracket waarop we een 2,5-inch drive naar keuze kunnen monteren. Deze bracket is met het uitdraaien van een enkele kruiskopschroef uitneembaar, zodat de drive aan deze bracket kan worden vastgeschroefd. Indien je liever een M.2 PCI Express SSD wilt implementeren, dan heeft deze DH370 hiervoor naast de grafische chip op het mainboard een vrij slot beschikbaar. Onder de HDD/SSD bracket vinden we de op het mainboard gesoldeerde Intel UHD Graphics 630 chip inclusief twee geheugenbanken voor het interne geheugen.

Geteste configuratie

Onze unit is reeds voorzien van twee Crucial DDR4-2400 SODIMM’s van elk 4GB. Maximale geheugencapaciteit van de DH370 bedraagt 32GB DDR4 2666MHz. Wij installeren voor deze review een excellente 2,5-inch 860PRO notebook SSD met een opslagcapaciteit van 512GB van Samsung. Een van de betere SSD’s op dit moment verkrijgbaar. Voor deze review maken we bovendien gebruik van een Intel Core i3-8100 processor. Kies je liever een andere Intel processor, de DH370 ondersteunt tot de 8e generatie Intel Core i7/i5/i3, Pentium en Celeron processoren.
Wij plaatsen een prijstechnisch interessante 2,5-inch SSD van Samsung.