2min

Tags in dit artikel

,

Functies

MediaPortal heeft de volgende functies aan boord:
  • Televisie
  • Muziek
  • Afbeeldingen
  • Radio
  • Video’s
  • Weer

Muziek


Je kunt eerst de keuze maken welke schijf/map je wil selecteren om af te spelen. Hier krijg je uiteindelijk de keuze om het nummer te selecteren. Er worden hier nog een aantal opties gegeven zoals bijvoorbeeld het toevoegen aan een afspeellijst.

Echter, wanneer je een nummer laat spelen, zie je geen knopje waarmee je hem kan laten stoppen. In eerste instantie kwam ik niet verder dan Alt+F4, maar uiteindelijk kwam ik erachter dat de spatiebalk pauze was. Wanneer je te diep in het menu zit en je wil teruggaan hoef je alleen maar op de rechte muisknop te drukken.Zoals je op het rechte plaatje kunt zien is er aan de linkerkant opeens een extra menuutje verschenen. Deze komt wanneer je met de muis naar de linker bovenhoek gaat. Het menu dat op het linkse plaatje is verschenen krijg je door op je rechter muisknop te drukken op de lijst met muziek nummers.

AfbeeldingenWanneer je afbeeldingen wilt bekijken krijg je weer hetzelfde beeld als met de muziek, echter staat er hier een fotolijstje in plaat van een schijfje.

Er zitten niet veel bijzondere opties tussen de afbeeldingen. Je kunt ze als diavoorstelling laten lopen. Wel zit er een verwijder-optie tussen, dus je kunt foute vakantie foto’s meteen tijdens het bekijken verwijderen.RadioDeze optie kon niet getest worden, aangezien de tv-kaart geen radio-signaal ondersteund. Ook is er geen optie voor internetradio aanwezig.Video’sHier moet je ook weer eerst de map/schijf selecteren zoals bij al het voorgaande. Wanneer je dus een video aan het kijken bent kun je selecteren dat je meer IMDB-info wil hebben, dan gaat het programma contact leggen met deze site om zo meer informatie te geven over de film die je aan het kijken bent.Verder heeft de video-optie in MediaPortal niet veel bijzonders. Hij kan waarvoor hij gemaakt is, video’s afspelen.

Table of contents