2min

Tags in dit artikel

,

Interface

De interface van MediaPortal kun je zelf wijzigen. Er zijn een aantal websites waar je nieuwe thema’s voor deze Mediacenter kan downloaden. Zelf heb ik de standaard theme ook aangepast, aangezien ik deze persoonlijk fijner vond werken. In werkelijkheid is er niet veel aangepast.

Dit is de interface van Media Portal zoals hij wordt weergegeven tijdens het opstarten.


Je kunt er ook voor kiezen om een ‘simpelere’ opmaak te kiezen. Dan druk je op het derde knopje vanaf links, in de rechter bovenhoek. Je krijgt dan een veel compacter overzicht. Wanneer je dan verder gaat is de interface niet meer aangepast, dus dan maakt het niet uit in welke optie hij staat.

Dit een de vereenvoudigde-interface van Media Portal.


Wat je hier wel ziet is de play-, pauze-, stop-, volgende- en vorige-knop. Dus het is handiger om hier op je beeld te zetten wanneer je muziek aan het luisteren bent, want dan weet je in ieder geval hoe je de audio moet stoppen.

Meer PluginsDe optie staat er ook tussen, maar wat kun je hier nu eigenlijk? Zoals je hier in het plaatje kunt zien heb je er drie standaardopties. Je hebt Mijn Sudoku, Mijn Tetris en Uitbreidingen. Wat Mijn Sudoku en Mijn Tetris inhoudt snapt iedereen denk ik wel, dit zijn namelijk de normale spelen die iedereen kent.Op de site van MediaPortal staan een aantal uitbreidingen. Wanneer je deze download staan deze onder deze noemer. Wanneer je dus nog niets hebt geïnstalleerd zal er ook niets te zien zijn. Het zijn bestandjes die je naar de installatie map moet verplaatsen.

Table of contents