1 min Devices

Review: Conceptronic Grab’n’GO Media Store Gigabit

Conclusie

De Grab’n’GO Media Store van Conceptronic viel tegen op het gebied van performance. Zeker als je gaat kijken naar mijn verwachtingen. Zo scoorde de NAS alleen op file copy to NAS gemiddeld en bij de andere testen ruim onder de maat.

Op het gebied van uiterlijk heeft de Grab’n’GO Media Store een pluspunt gescoord. Door zijn kleine simpele, maar toch goede uiterlijk is hij ideaal.

Op het gebied van software was mijn mening verschillend. Zo was ik enthousiast over de Fun Plug waarmee je Linux op je NAS kunt gebruiken (door het gebruik van SSH). Hierdoor scoorde de software over het algemeen toch een stuk beter. De bijgeleverde software op cd was erg mager en de webinterface mocht grafisch ook beter.

De Grab’n’GO Media Store is een NAS die redelijk geschikt is voor de thuisgebruiker door zijn uiterlijk en simpele software. De Grab’n’GO Media Store is zonder schijven verkrijgbaar vanaf 130 euro.

Al met al kunnen we niet om de lage snelheden van deze NAS heen. Door deze snelheden gaat de score omlaag en scoort de Grab’n’GO Media Store redelijk.
6.0
  • fun plug;
  • uiterlijk.
  • performance;
  • webinterface niet dedicated.
Bron:Techzine Redactie