2min

Tags in dit artikel

, ,

Benchmarks

De hardware van een telefoon kan bepaalde prestaties leveren en dat is te testen met zogenaamde benchmarking-software. Ik heb op de Storm 2 JBenchmark gedraaid, hiervan heb ik versie 1 en versie 2 gedraaid. Ook heb ik BenchmarkMagic gedraaid, een programma dat vergelijkingen kan maken met andere BlackBerry-telefoons.

De gevonden resultaten verschillen per configuratie, voor de Storm 2 zijn de resultaten hieronder te vinden. Benchmarks geven aan waar de hardware van een telefoon toe in staat is, maar uiteindelijk bepaalt de combinatie tussen de hardware en de software hoe snel de telefoon is. Een goede score geeft dus aan dat de hardware tot veel in staat is, maar wil niet per definitie zeggen dat de software ook het maximale uit de hardware haalt.

BenchMarkMagic


Als eerste is BenchMarkMagic gedraaid. Deze test meet de prestatie van je Blackberry en vergelijkt deze met andere Blackberry’s.

Telefoon (model) Score
BlackBerry Storm 2 812.3
BlackBerry Storm 579.7
BlackBerry 8300 393.6
BlackBerry 8700 380.1
BlackBerry 8100 364.1

Er is duidelijk te zien dat de Storm 2 een stuk betere presteert dan zijn voorganger, de Storm, maar ook beter dan veel andere modellen van BlackBerry.

JBenchmark 1


De volgende test die ik gedraaid heb is JBenchmark 1, deze test diverse onderdelen van de telefoon. In de volgende onderdelen wordt onderscheid gemaakt tussen ’text’, ‘2D shapes’, ‘3D shapes’, ‘full rate’ en ‘animation’. De scores zijn als volgt:

Onderdeel Score
Text 846
2D shapes 816
3D shapes 921
Full rate 183
Animation 690

JBenchmark 2


De volgende test die is gedraaid is de JBenchmark versie 2-test. Deze test eveneens algemene snelheden op de telefoon. In deze versie van JBenchmark wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende onderdelen: ‘image manipulation’, ’text’, ‘sprits’, ‘3d transform’ en ‘user interface’. De resultaten staan hieronder. Op de website van JBenchmark kun je overigens de resultaten van vele andere telefoons ook terugvinden, dan kan je een vergelijking maken met andere telefoons.

Onderdeel Score
Text 840
image manipulation 287
sprits 321
3D transform 382
User interface 90