2min

Tags in dit artikel

Gebruik

Je bestuurt het systeem dus op drie verschillende manieren. Je pc met de bijgeleverde software, met je eigen iPhone of iPod waarvoor de software gratis beschikbaar is in de app-store. Of je kan een Sonos controller 200 aanschaffen.


Door middel van één van de bovengenoemde mogelijkheden kan je alles wat je bij een mediaspeler kan doen, zoals door je muziek bladeren, afspelen, afspeellijsten maken en volume regelen. Maar je kan nog veel meer dingen.
Het is namelijk mogelijk om zones aan elkaar te koppelen, dus stel je hebt een S5 in de keuken staan en één in de woonkamer dan koppel je ze en spelen ze vervolgens dezelfde muziek volledig gesynchroniseerd.
Er bestaat ook de mogelijkheid om ze allemaal tegelijkertijd aan elkaar te koppelen, de zogenaamde "partymode".

Op de achterkant bevindt zich onder andere een 3.5mm jack hoofdtelefoon aansluiting voor als je eventjes alleen van je muziek wilt genieten zonder anderen te storen. Ook zit er een 3.5mm jack lijn-ingang voor het aansluiten van je iPod en dergelijke.

Al je favoriete radiostations zijn ook af te spelen. Je stelt in waar jij je bevindt en het laat alle radiostations in heel dat gebied zien. Er is ook een zoekfunctie voor als je station er dan niet tussen staat. Of je bladert gewoon door alle radiostations van de wereld op genre! Als je een Deezer-account hebt kan je ook luisteren naar Deezer radio.

Het systeem is ook voorzien van handige functies zoals een alarm, je zet een tijd en kan dan een hele playlist maken met wat er afgespeeld moet worden of je kiest een radiostation.


Sinds dit jaar is er een nieuwe functie toegevoegd aan de S5, namelijk het maken van een stereo paar. Je stelt dus in welke S5 links van je staat en welke rechts. Naast deze leuke functie kan je in het forum zelf ook ideeën posten waar Sonos zich dan over buigt!