1 min

Cooler Master Notepal Ergostand

De tweede laptopstandaard van Cooler Master die in deze review behandeld wordt is de Notepal ErgoStand. De naam ‘ErgoStand’ is niet alleen maar voor de show. De laptopstandaard kan namelijk in vijf verschillende standen geplaatst worden. De standen variëren tussen vrijwel vlak tot 45 graden.



De Notepal ErgoStand heeft één 140mm ventilator. De snelheid waarmee de ventilator rond draait is verstelbaar. Op de laagste stand (700 rpm) is de ventilator vrijwel niet hoorbaar. Op de hoogste stand (1400 rpm) is de ventilator wel duidelijk hoorbaar tot op het punt waar het als storend ervaren kan worden.



In tegenstelling tot de Notepal U2 van Cooler Master beschikt de NotePal ErgoStand wel over een USB-hub. Naast de 4-poorts USB-hub is er een mini-USB-poort om de ventilator te voorzien van stroom.

kabel management systeem


De ErgoStand is gemaakt van metal mesh, plastic en rubber. Met een gewicht van 1005 gram is de laptopstandaard van Cooler Master het zwaarst. De laptopstandaard ondersteund 17 inch laptops en kleiner, en is verkrijbaar vanaf ongeveer 30 euro.

Voordelen:
  • 5 standen;
  • USB-hub + mini-USB-poort;
  • verstelbare ventilator.

Nadelen:
  • ventilator goed hoorbaar op hogere stand.