2min

Koelprestaties

Als kijken naar de koelprestaties dan valt op dat ondanks dat de Notepal U2 Fan Edition van Cooler Master niet is te vertellen in hoogte deze wel het beste presteert op het gebied van koeling.

De Notepal U2 Fan Edition koelt met zijn twee stille, verplaatsbare ventilatoren duidelijk het beste van allemaal. Bovendien kan er handig gebruik gemaakt worden van de verplaatsbare koelers om specifieke delen van een laptop beter te koelen. Elke laptop heeft namelijk een andere indeling aan de onderkant waar de roosters en ventilator van de laptop achter zitten. Hier speelt de Notepal U2 Fan Edition goed op in.

De Notepal U2 Fan Edition koelt het beste


Met de ventilatoren in het midden onder de laptop geplaatst was de temperatuur van de harde schijf aanzienlijk lager dan zonder de ventilatoren. De ventilatoren waren goed voor een daling van zes graden van de harde schijf en zo’n vier graden van de cpu. De temperatuur zal verder dalen of stijgen bij het verplaatsen van de ventilatoren. Ook de laptop in kwestie speelt daarbij een grote rol. Daarom hebben wij hem gewoon standaard getest net als elke andere laptopstandaard.

Tussen de prestatis van alle laptopstandaarden zitten geen hele grote verschillen, maar ze zijn er natuurlijk wel. De Lapchilla van Coolink en de Air Through van Choixx kwamen in de buurt van de Notepal U2. De temperatuur van de harde schijf en de CPU lagen bij de Lapchilla en de Air Through twee graden hoger.

De koeling van de harde schijf was bij de Notepal ErgoStand en de Mini Air Through een stuk minder. Waar de temperatuur van de harde schijf bij de Notepal U2 Fan Edition met zes graden daalde, nam die bij de ErgoStand en Mini Air Through slechts met twee graden af.

Hiermee is de Notepal U2 Fan Edition van Cooler Master de absolute winnaar als we puur en alleen kijken naar de prestaties op koelgebied.