2min

Verpakking + Inhoud

Verpakking


Gezien Loki de god van het vuur is, is dit ook een klein beetje te zien aan de verpakking, welke namelijk her en der wat oranje kleurt. Een tekening van de speciale Loki is niet te bekennen. Op de voorkant zie je kort de aandachtspunten/hoogtepunten van de koeler zoals H.D.T. en een mogelijke dual-fan-opstelling.



Op de achterkant kan je mooi in het kort de specificaties zien zoals het hoort. De verpakkingen van Xigmatek kan ik wel waarderen. Niet te veel poespas, niet te saai en kort de specificaties op de achterzijde.



Ook is goed te zien dat hoe goedkoper de koelers worden het verpakkingsmateriaal hier ook op wordt aangepast. Waar er bij de Gaia en Aegir nog mallen van schuim en plastic werden gebruikt is daar bij de Loki geen sprake meer van. Nu is namelijk alles van karton. De heatbase van de koeler zit vast in een kartonnen steuntje, en daar houdt het dan ook bij op. De rest van de artikelen zijn rondom de koeler geplaatst. Wel moet gezegd worden dat de verpakking herbruikbaar is, de complete inhoud kan zonder problemen terug worden geplaatst in de verpakking, iets wat bij veel verpakkingen tegenwoordig onmogelijk is.

Opvallend is wel dat er aan de zijkant een soort inkeping zit. Waar die echter voor dient is mij een raadsel.



Inhoud


  • De Loki-koeler;
  • 92 mm ventilator;
  • bevestigingsmateriaal;
  • zakje koelpasta;
  • handleiding voor het installeren;
  • garantiekaart.




De ventilator is een 92 mm model welke gemaakt is van zwart plastic. Voor de installatie is er gekozen voor een universele backplate, dezelfde backplate die we ook bij de Gaia en Aegir tegen zijn gekomen. Ook bij deze koeler zijn er nog twee verschillende soorten balkjes aanwezig, afhankelijk van de socket moet je deze gebruiken.



Net als bij de andere Xigmatek koelers worden er voldoende rubberen schroeven meegeleverd om een tweede ventilator te installeren, voor een dual-fan-opstelling. Een nogal opvallende eigenschap voor zo’n kleine koeler, omdat het dan doorgaans slimmer is om voor een koeler te gaan met een 120 mm ventilator.

Het was wel te verwachten, maar bij de Loki is er ook geen sprake van een tube koelpasta, in plaats daarvan zit er een klein zakje met witte koelpasta bij.

Specificaties


Specificaties Xigmatek Loki SD963
Product nummer CAC-S9HH3-U06
Sockets Intel: S775, S1156, S1366
AMD: AM2(+), AM3
Omvang (mm) 92 (L) × 50 (B) × 134 (H)
Gewicht (inc ventilator) 430 gram
Heatpipes 3 * 6 mm
Ventilator 92 mm


Specificaties ventilator
Typenummer AD0912HX-A7BGL
Grootte (mm) 92 * 92 * 25
Toerental 1200 – 2800 RPM
Luchtverplaasting (max.) 52 CFM
Geluidsniveau 20 – 28 dBA