2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

Windows Live OneCare


Windows Live OneCare is een degelijk product. Al het commentaar van Symantec en McAfee was onjuist, Microsoft heeft hier gewoon een goed product weten af te leveren. Ook al heeft Live OneCare niet de meeste features, de prijs daarentegen is zeker lager dan die van zijn concurrenten en dat is alleen maar goed voor de consument. De bèta van Windows Live OneCare kan overigens hier gehaald worden.

McAfee Total Protection


McAfee Total Protection is simpel gezegd de nieuwe Norton, en dat valt tegen. Het product had de meeste features, maar daar staat een dure prijs tegenover (letterlijk en figuurlijk). Namelijk erg veel geheugenverbruik. Het is goed om te zien dat McAfee eindelijk zijn producten heeft gestroomlijnd, in tegenstelling tot vorig jaar toen we na installatie 4 keer moesten herstarten. Dat is in Total Protection misschien nog wel de grootste verbetering.

Norton 360


Symantec heeft heel veel werk verricht aan Norton 360 en volgens mij gaan ze laten zien dat ze het kunnen. Waar vorige versies faalde, slaagt Norton 360. Het product is sneller en minder log geworden. Dit komt doordat veel code is herschreven, in tegenstelling tot McAfee die alleen zijn interface heeft opgepoetst. Norton is altijd een krachtig product geweest, en met Norton 360 zal dat ook zo blijven. Wél is er nog veel werk aan de winkel, want er waren op het moment van testen nog erg veel bugs aanwezig.

Eindconclusie


De grootste verrassing lag bij Symantec, die met Norton 360 een goed product gaat afleveren. Helaas was McAfee met Total Protection de grote tegenvaller, al die functionaliteit is leuk, maar het geheugenverbruik lag toch echt té hoog.

Dat Microsoft de anti-virusmarkt betreedt, is een goed gegeven. Met name voor de consument. Windows Live OneCare blaast nieuw leven in de anti-virusmarkt en zorgt ervoor dat bedrijven als Symantec en McAfee hun producten zullen moeten gaan verbeteren. De consument kiest nu eenmaal eerder voor een product met een lage prijs, en Microsoft heeft al in Amerika laten zien het te kunnen. Zowel Symantec als McAfee hebben er dus een geduchte concurrent bij en met Windows Live OneCare zou Microsoft wel eens de anti-virusmarkt kunnen veroveren…
8.0
  • niet van toepassing
  • niet van toepassing