Conclusie

De prestaties van McAfee Internet Security 2016 vallen tegen. Op basis van de officiële testresultaten zou ik het pakket niet adviseren, maar naar een van de concurrenten kijken. Een van de kritieken is de vertraging in Windows 7, wij hebben voor deze review op Techzine ook een Windows 7-machine gebruikt en daarin hebben we de vertraging niet echt gemerkt. Toch nemen wij de resultaten van AV-test serieus, net als de antivirusfabrikanten, want die zijn allemaal partner van het onderzoeksinstituut.

Gelukkig voor McAfee zijn de systeemprestaties met de meest recente besturingssystemen wel goed, en als de software alarm slaat, klopt het ook altijd. Wellicht had McAfee op dat front beter iets slechter kunnen scoren, want uit de testen blijkt ook dat McAfee lang niet alle malware kan detecteren. Dat is jammer, want daar wordt McAfee hard op afgerekend. Dat is uiteindelijk de belangrijkste functie van het product en dat mag je ook verwachten van een dergelijk pakket, zeker met de prijskaartjes die McAfee hanteert.

Nu zijn de verschillen nooit extreem groot tussen de beveiligingspakketten, het scheelt een paar procent, maar dat kan in het slechte geval wel het verschil maken tussen je gegevens behouden of verliezen. Vandaar dat er hard wordt geoordeeld, daarom dus geen award voor McAfee.
6.7
  • Systeemprestaties prima onder Windows 10;
  • Geen vals positieve waarschuwingen…
  • ..maar ziet ook veel malware niet;
  • Te veel verschillende pakketten, onduidelijke verschillen;
  • Te duur;
  • Presteert niet goed onder Windows 7;