1 min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

G Data Software (German Data Software) is een Duits softwarebedrijf dat aardig bekend is van G Data InternetSecurity, waarvan in deze review versie 2009 wordt besproken. Ik heb er wel wat van gehoord, maar heb het nog nooit ‘echt’ gebruikt.

Het bedrijf is opgericht in 1985 en schijnt een van de grootste internetbeveiligingsbedrijven van Europa te zijn. Volgens de Consumentenbond was in de categorie Internet Security de suite van G Data de beste koop. En ook andere sites zijn positief over de producten van G Data die overigens al bij versie 19.0 zijn aanbeland.

Reden is dat de suite, en overigens ook het stand-alone antivirusproduct van G Data, de beste werelden combineren qua malwaredetectie. Het gebruikt namelijk de engines van BitDefender en avast!, beide geen onbekenden, alleen ook weer geen toppers. Zeker niet gezien het feit dat G Data in versie 2008 en eerder Kaspersky en BitDefender gebruikte, wat wel zeker een topcombinatie is.

Maar nu is Kaspersky dus vervangen door avast! Waarom de makers die keuze hebben gemaakt, misschien heeft Kaspersky er wel voor gekozen, zou ik echt niet weten. Net als dat ik niet zou weten wat ik nog meer in deze inleiding over G Data zou moeten vertellen, dus laat ik maar beginnen met het echte reviewgedeelte van deze suite.