3min

Tags in dit artikel

, , , , , , , , , , , ,

Software

Aan de vele functies van de muis kan meer vorm worden gegeven met behulp van de software. De software stelt je in staat om respectievelijk de hoofdinstellingen, de toetsverwijzingen, de kleuren en de geavanceerde instellingen aan te passen. Daarnaast kan er een beroep worden gedaan op updates en support vanuit de software. Deze vijf kernelementen hebben dankzij vijf gescheiden tabbladen hun plaats gevonden in de software. Het beheer van de vijf profielen is steeds op ieder tabblad zichtbaar. De software die door ons bekeken is betreft versie 1.48 in combinatie met firmware 1.43. Versie 1.49 is inmiddels ook uit en daarmee is het gedrag van het scrollwieltje aangepast en zijn een aantal kleine bug fixes toegepast.

Op het “Main Control” tabblad is er allereerst de mogelijkheid om de gevoeligheid van de muis aan te passen. Hier heb je de mogelijkheid om, variërend van -5 tot 5, de gevoeligheid van de sensor aan te passen. Vervolgens heb je de mogelijkheid om zowel de verticale scrollsnelheid als de horizontale tiltsnelheid aan te passen, waarin beide instellingen je de mogelijkheid geven om dat te doen op tien verschillende niveaus. De snelheid voor het detecteren van een dubbele klik kan hier eveneens aangepast worden Tot slot kunnen op dit tabblad de DPI-waardes van de stapsgewijze verandering van de DPI met behulp van de daarvoor bestemde knoppen aangepast worden. Het domein van deze waardes ligt tussen 100 en 6000 DPI en het interval waarmee deze instellingen aangepast kunnen worden bedraagt 100 DPI.



Het tweede tabblad, “Button Assignment”, stelt de gebruiker allereerst in staat om de verwijzingen van de standaardknoppen aan te passen. Easy-Shift kan daarbij alleen toegewezen worden aan de twee knoppen aan de linkerkant van de muis waar de duim op rust. Daarnaast is het mogelijk om de verwijzingen van de knoppen aan te passen wanneer Easy-Shift actief is. Zo kun je in totaal 24 functies toekennen aan 12 knoppen. De macro manager kan op dit tabblad ook aangeroepen worden en daarin kan onder andere worden bepaald met welke frequentie een bepaalde macro uitgevoerd moet worden.



“Color Control” stelt je in staat om de verlichting op de muis te wijzigen op verschillende manieren. Ten eerste is er de mogelijkheid tot het aan- en uitzetten van de verlichting op de muis. Indien er gekozen wordt om de verlichting aan te laten kan de gebruiker kiezen uit 33 verschillende kleuren die toegepast kunnen worden op vier verschillende posities op de muis. Tevens is het mogelijk om effecten toe te passen op deze verlichting. Zo kunnen respectievelijk een algemeen effect op de verlichting, een effect op de kleurstroming en de snelheid van het effect aangepast worden.



De geavanceerde instellingen, benaderbaar via het tabblad “Advanced Control”, stellen je in staat om de muis nog meer naar eigen wens aan te passen. Op dit tabblad kunnen de X- en Y-waarden voor de gevoeligheid van de sensor aangepast worden. Hier kunnen ook de Tracking Control Unit en de Distance Control Unit aangezet worden die je, wanneer je ze beiden aan hebt staan, helpen met het volgen van de bewegingen van de muis en de afstand die afgelegd wordt, om zo de instellingen van de muis automatisch aan te passen aan je eigen gebruik. De polling rate kan hier ook ingesteld worden op respectievelijk 125 Hz, 250 Hz, 500 Hz en 1000 Hz. De software kan, indien gewenst, ook middels een stem feedback geven tijdens het veranderen van instellingen. Dat geldt niet voor alle instellingen, aangezien dit alleen van toepassingen is op het wisselen van profiel, een verandering in de DPI-waarde, het verhogen of verlagen van het volume of een verandering in de gevoeligheid van de sensor van de Kone+. De snelheid van de cursor in Windows kan hier eveneens aangepast worden welke gelijk is aan de instelling in het configuratiescherm van Windows. Mocht de software niet meer juist functioneren of ben je door de bomen het bos kwijt, dan kan je met één druk op de knop een driver reset uitvoeren.



Het laatste tabblad, “Update/Support”, geeft informatie weer over het updaten van drivers en online ondersteuning. Middels twee knoppen word je hier rechtstreeks doorverwezen naar de juiste pagina’s van de website van Roccat.