2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het bewerken van een video

Uiteraard zul je in veel gevallen je film niet direct op DVD of CD willen branden, zonder de film eerst bewerkt te hebben. Als je wat grotere bestanden gaat bewerken heb je een goede snelle pc nodig. Ik heb het programma getest met een redelijke pc, maar toch bleek deze goed genoeg te zijn bij het bewerken van grote bestanden. Een Pentium 3 processor of lager is dan ook zeker niet aan te raden.

Het pakket is erg gebruiksvriendelijk qua bewerkingsmogelijkheden. Je kan simpel tekst of zelfs afbeeldingen invoegen. Ook zitten er leuke gadgets ingebouwd. Je kan je film laten beginnen en eindigen alsof het een heuze bioscoopfilm is.
Er zitten echter wel wat beperkingen aan het toevoegen van dit soort objecten, zo kan je niet teveel tekst in een bepaalde tijdmarge implenteren. Aan de andere kant zit hier ook wel wat logica in, want teveel objecten in binnen een bepaalde tijd zorgt voor een flinke warboel, wat de kijkbaarheid van de film niet ten goede komt.

Het simpele knip- en plakwerk is ook mogelijk. Er zijn ook vele standaard effecten aanwezig, van inzoomen tot je film omtoveren in een caleidoscoop effect. Eigenlijk heeft dit pakket net iets teveel functie’s waardoor het mogelijk is dat je als beginnende gebruiker zo nu en dan de weg kwijt kan raken door alle mogelijkheden.

Wat ik wel prettig vind van dit pakket is dat je goed kan zien waar er geluid is en hoe luid het is, dat is goed te zien op onderstaande screenshot:


Je kan bij je opgenomen video ook wat verbeteringen in de kwaliteit van de video aanbrengen. Je kan contrast, gamma, scherpte en verzadiging aanpassen. Dus mocht je film net iets te donker zijn, dan kan je het hiermee het dus lichter maken. Een goede en onmisbare functie dus.

Voor zover in het kort, het bewerken van video’s.