Abonneer je gratis op Techzine!

De moeilijke gameplay

Als je simpel bouwen en niet teveel zorgen aan je kop leuk vindt, kun je dus bij de Sandboxmode blijven, maar wil je echt alles uit het spel halen, dan kun je de sim- en fullmode kiezen. Je krijgt dan de volgende mogelijkheden voor je kiezen.

Onderzoek


Het onderzoekslab kan voor jou diverse verbeteringen uitvinden, mits je er maar geld instopt. Je kunt onderzoek doen op zes gebieden. Zo kun je bestaande attracties verbeteren, zodat er meer mensen inkunnen, of de attractie minder snel stukgaat. Uiteraard kun je ook onderzoek doen naar totaal nieuwe attracties, nieuwe winkeltjes, of parkversieringen. Een vijfde mogelijkheid is om je personeel te trainen en als laatste kun je je warenhuis laten vergroten, zodat je meer voorraden kunt opslaan en de parkbussen verlengen, zodat ze meer bezoekers kunnen aanvoeren. Alles kost uiteraard veel geld, dus het is zaak verstandig te investeren.

Voorraden in je warehouse


Je winkeltjes verkopen allerhande voedingswaren, maar als ze die niet kunnen maken dan valt er ook niets te verkopen. Daarom aan jou de taak om je opslag vol te houden met producten voor de winkeltjes. Bij tijd en wijle zal je leverancier melden dat hij meer geld wil voor de goederen, aan jou de taak om een zo laag mogelijke verhoging te bewerkstelligen. Dit doe je in een minigame, waarin je moet proberen binnen een bepaalde tijd een prijsverhoging overeen te komen. Datzelfde moet je overigens ook zo nu en dan voor de loonsverhogingen van je personeel doen.


I’m gonna make you
an offer you can’t refuse
De ruzie rond de nieuwe
rokersruimte liep met een sisser af

Handelen op de beurs


Het is mogelijk om aandelen te kopen van je eigen park, maar ook van andere parken. Je kunt middels een klein grafiekje zien hoe aandelen het de laatste maanden hebben gedaan en op basis daarvan je aandelen kopen of verkopen. Niet een heel uitgebreide functie, maar als je handig genoeg bent, kan het je wat extra geld opleveren.

Klanttevredenheid


Alhoewel deze functie ook beschikbaar is in de eenvoudige modus, is het tevreden houden van je bezoekers een uitdaging op zich. Ze maken zich om de gekste dingen druk en soms weet je niet wat je eraan kunt doen. Zo kunnen bezoekers klagen over de troep in je park en over te hoge prijzen, daar zijn eenvoudige maatregelen tegen te treffen. Maar een veelgehoorde klacht is ook dat de bezoekers moe zijn van het vele lopen, maar daar lijkt vrij weinig tegen te doen. Wat dat betreft zijn de bezoekers niet voorzien van een enorme AI, maar je zult ze toch tevreden moeten houden.