Abonneer je gratis op Techzine!

Retrocatalogus

Hieronder een lijst van de 14 EA-klassiekers met een beetje uitleg:

B.O.B.


Een heerlijk space-shooter. Versla de vijanden en doorloop het gevaarlijke parcours in deze melkweg en wordt weer herenigd met je spacebabe. Onderweg vind je power-ups voor je wapen.


B.O.B. baant zich een weg door vijandige gebieden


Budokan: The Martial Spirit


Als vechtersbaas baan je je een weg door de verschillende opleidingen (vechtstijlen Bo, Nunchaku, Kengo en Karate) en neem je het op tegen andere vechtlustigen in verschillende disciplines. Je leert de verschillende vechtstijlen in je dojo.


Ongecompliceerd knopjes rammen

Desert Strike : Return to the Gulf


In dit spel bedien je een helikopter en blaas je met de krachtige HellFire raketten de terroristen de lucht in. Niet altijd even eenvoudig. Sommigen zullen het spel zeker herkennen.

Jungle Strike


Om dit vervolg op Desert Strike neemt de zoon van de door jou vermoorde Desert Madman wraak. Hij wil een nucleaire aanval op de USA inzetten. Zelfde principes als het eerste deel. Alleen een ander scenario en ander verhaallijn.


Blaas de vijandelijke basis op

Haunting Starring Polterguy


Zorg er gewoon voor dat je de gemene familie Sardini uit hun huis jaagt, door rond te spoken, ze te doen verschieten of gewoon gortig te zijn. Maak ze bang genoeg en ze zullen de kamer uitvluchten. Als ze een ecto achterlaten, vult een groen goedje jouw leeglopende levensbalk weer aan.


Scare him to death!

Mutant League Football


Di is een soort footballspel waar de verschillende naties uit het heelal het tegen elkaar opnemen. Zeer agressief en weinig tactische Amerikaans Rugby.

Road Rash


Road Rash is racen met de motor zoals je het nog nooit hebt gezien. Tijdens de race ga je elkaar te lijf met metalen buizen, kettingen enzovoorts.


Je maakt Californië onveilig.


Road Rash II


Het klassieke vervolg op Road Rash 1. Je verovert de wereld met je motor.

Road Rash III


Een zwaardere motor, meer hevige gevechten tussen de bikers in het laatste deel van Road Rash. Weinig variatie qua parcours, muziek, tactiek, werelden, enzovoorts. De drie spellen lijken wel drie verschillende levels, meer is er niet aan.


Sla en versla elkaar in Road Rash

Syndicate


Met een team vanuit een isometrisch oogpunt heb je als missie een gevaarlijk computerprogramma te onderscheppen van je concurrentie. Dit doe je natuurlijk met harde hand.

Ultima: The Black Gate


Brittania wordt overvallen door een groot mysterie. Probeer het op tijd op te lossen! Niet echt eenvoudig vanwege het rare standpunt. Een soort RPG, maar dan heel basis uitgevoerd.

Virtual Pinball


Ontwerp je eigen tafel, bouwen en spelen! Of kies uit één van de bestaande tafels. Soort Windows Virtual Pinball spel. Niet echt overzichtelijk omdat de tafel groter is dan je scherm.


Bloody table!

Wing Commander


Je beschikt over de elite Tiger’s Claw squadron, je neemt het op tegen Kilrathi Empire. Klassiek spel.

Wing Commander: Secret Missions


Je probeert het ultieme wapen te vernietigen. Een wapen dat hele planeten zo kan verpulveren. De gameplay van beide spellen is in het begin niet altijd even handig maar na verloop van tijd heb je het spel wel onder de knieën. Retrocompilatie ten top!


Precies richten en schieten!

Table of contents