Abonneer je gratis op Techzine!

Gesprekken

Tekst


Zoals gezegd ondersteunt Miranda IM unicode dus qua tekst is er heel veel mogelijk, ook in verschillende talen. Daarnaast kun je het verder zo gek maken als je zelf wilt, met smilies, kleurtjes, lettertypen, met de plug-ins is alles mogelijk. Er is daarnaast ook een handige plug-in die alle WLM-venster bundelt tot een venster met tabs. Helaas mis ik voor het IRC-venster de mogelijkheid om meerder kanalen over het scherm te verdelen. Dat werkt standaard ook met tabs, maar het is niet handig als je meerdere kanalen in de gaten wilt houden.

Audio & Video


De Core van Miranda IM ondersteunt helaas geen audio- of videogesprekken. De ontwikkelaars roepen de community wel op om aan de slag te gaan met de opensourcecode die videogesprekken via WLM ondersteunt, maar tot nog toe is daar niets mee gedaan. Je zult dus tevergeefs naar opties zoeken om een audiogesprek te voeren of je webcam werkend te krijgen onder Miranda IM.

Overigens moet gezegd worden dat er wel een plug-in is voor Skype, maar die werkt alleen als Skype ook actief is op hetzelfde moment.