1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

AMD is de laatste weken druk bezig met het completeren van de HD6000-reeks. Deze week gebeurt dit door middel van twee nieuwe kaarten. Het gaat om de HD6570 en HD6670, waarvan we de laatstgenoemde in deze review zullen behandelen.



Deze videokaarten zijn voor de losse verkoop dan wel nieuw, toch zijn ze eigenlijk al sinds februari te verkrijgen. Vooralsnog waren de kaarten echter exclusief te verkrijgen als zijnde een OEM-partner van AMD. Vanaf deze week zijn de videokaarten dus ook te krijgen voor de consument die op zoek is naar enkel een videokaart.

De HD6670 is gebaseerd op de ‘Turks’-GPU van AMD, wat een afstammeling is van de inmiddels bekende Barts-GPU, welke eerder al in de HD6700- en HD6800-serie gebruikt werd. Het verschil met de Turks-GPU is dat er een stuk minder shader units aanwezig zijn en ook de geheugenbus kleiner is. Het gaat om 1120 shader units in Barts tegenover 480 units in Turks. De geheugenbus is gehalveerd naar 128-bit.



De eerste versies van de AMD Radeon HD6670 van derden zijn inmiddels in de winkelschappen verschenen voor een prijs rond de 85 euro.