Abonneer je gratis op Techzine!

Interieur en inbouwen

Wanneer we de zijpanelen van de behuizing ontdoen en onze blik werpen op het interieur van de behuizing zien we dat ook deze in het zwart vervaardigd is.Cable Management


De H2 van NZXT maakt het mogelijk om het één en ander te doen met betrekking tot het wegwerken van de kabels.

Ten eerste zijn er in de constructie van de behuizing openingen aangebracht waarmee de kabels van de apparatuur tussen de achterkant van het moederbord en het zijpaneel weggewerkt kunnen worden. Een drietal van deze openingen zijn uitgerust met een rubberen afscherming die het geheel netjes houden. Verder is er ook een tweetal openingen aanwezig zonder extra afscherming die voornamelijk geschikt zijn voor de wat kleinere kabels.

Buiten het bovenstaande om zijn er ook diverse mogelijkheden om gebruik te maken van tie-wraps. NZXT heeft specifieke locaties aangebracht die geschikt zijn om tie-wraps om de kabels te binden.

Uitsparing in het moederbord-tray


Tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat de meeste behuizingen in dit segment van de markt zijn uitgerust met een uitsparing in het moederbord-tray. Zo’n uitsparing maakt het makkelijker om bijvoorbeeld de backplate van een koeler los te maken. Het gevolg daarvan is dat het moederbord niet eerst gedemonteerd hoeft te worden hetgeen resulteert in tijdwinst. De uitsparing in de H2 is van een goed formaat en zal in vrijwel alle situaties voldoen.

Voeding


Zoals eerder bij het exterieur besproken werd dient de voeding in de H2 onderaan geplaatst te worden. Op deze locatie rust de voeding op vier verhoogde strips van rubber in een cirkelvorm. Dit dient extra stabiliteit te stimuleren en resonantie tegen te gaan.Uitbreidingssloten


Het installeren van de insteekkaarten gebeurd met behulp van schroeven en behoeft geen verdere uitleg. De afdekplaatjes voor de uitbreidingssloten zijn uitgerust met ventilatiegaten. Voor de geluidsproductie heeft het lichtelijk nadelige gevolgen, maar voor de koeling heeft het een positieve uitwerking in dit geval.Drive bays


De H2 is uitgerust met een relatief groot aantal drive bays en is mede daardoor erg geschikt voor het bergen van een groot aantal soorten hardware. De verdeling is wel lichtelijk anders ten opzichte van de meeste behuizingen in dit segment van de markt. Waar de meeste behuizingen toch minimaal over vier of vijf 5,25 inch drive bays beschikken, beschikt de H2 over drie 5,25 inch drive bays. Daar staat echter tegenover dat er wel acht 2,5 inch/3,5 inch drive bays aanwezig zijn.

De drive bays van 5,25 inch worden in de behuizing vastgemaakt met een plastic klem die zich, met behulp van het verschuiven van de knop op het onderdeel, vastklemt aan twee punten op de constructie van de behuizing. Bij dit systeem komt geen gereedschap om de hoek kijken, maar het systeem is niet erg sterk uitgewerkt. Het knopje laat zich niet makkelijk verschuiven en ook het juist bevestigen van de klem werkt niet altijd even soepel.De 5,25 inch drive bays kunnen echter ook op traditionele wijze bevestigd worden aan de constructie met behulp van schroeven.

De bevestiging van 2,5/3,5 inch apparatuur kan ook plaatsvinden zonder dat er gereedschap gebruikt hoeft te worden. Voor deze drive bays is er voor ieder onderdeel een tray aanwezig die in verticale richting (vanaf de voorkant gezien) in de behuizingen kan worden geschoven en er op dezelfde wijze ook weer uitgeschoven kan worden. Bij het gebruik van meerdere apparatuur heeft dat tot gevolg dat er geen grote wirwar van kabels gecreëerd wordt tussen de zijkant en de drive bays en het heeft ook zo zijn voordelen met het sneller installeren en verwijderen van kabels. De drive bays worden vervolgens met behulp van twee duimschroeven nog beter bevestigd om bijvoorbeeld geen risico’s te lopen tijdens het vervoeren van de behuizing.Inbouwen


Het inbouwen van hardware in de H2 heeft geen problemen opgeleverd. Het grootste gedeelte van de installatie wijst zich vanzelf en komt dan ook overeen met de installatie van hardware in andere behuizingen. Het geheel laat zich makkelijk installeren en gevaarlijke situaties tijdens de installatie, zoals scherpe uitstekende onderdelen, werden niet aangetroffen.