Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Fractal Design heeft sinds kort een nieuwe serie aan haar assortiment toegevoegd, de zogenaamde Core-behuizingen. Het model van vandaag, de Core 3000, behoort ook tot die serie en vertegenwoordigd samen met de Core 1000 op dit moment deze serie.Nu kennen de meeste mensen de Define-serie al, Fractals eerste behuizing, de R2, behoorde hier toe. Dat werd toen een succes (ook Techzine was er over te spreken) en de serie kenmerkte zich door een strakke look waarbij de behuizing ook erg stil was.

De Core-serie is wat minder strak en richt zich op de basis/kern van het systeembouwen (hence de benaming ‘core’). Er wordt hierbij veel meer gaas gebruikt aan de voorkant en zo is er ook geen deurtje aanwezig. Deze serie heeft dan ook een lagere prijs, zodat behuizingen van Fractal ook toegankelijker worden voor mensen met een beperkt budget.

Prijs


De Core 3000 is nu al bij de meeste winkels verkrijgbaar voor een prijs van rond de 60 tot 65 euro. Een stuk goedkoper dan de Define-serie, die bij een prijs van de rond de 90 euro pas begint. Hierbij krijg je dus al wel drie ventilatoren bij het geheel geleverd, een aantal dat voor de meeste opstellingen wel volstaat.