Abonneer je gratis op Techzine!

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is de AMD FX-series een grote stap voorwaarts voor AMD. Na vier jaar is er eindelijk weer een nieuwe architectuur die AMD hopelijk de komende jaren veel goeds gaat brengen, maar eerlijk is eerlijk: we zouden liegen als we niet zouden zeggen dat we meer hadden verwacht. We hebben lang moeten wachten op deze nieuwe processorserie van AMD en we hadden toch wel stiekem gehoopt op een flinke concurrentiestrijd met Intel. Voor het high-endsegment zal deze er in elk geval niet gaan komen, wellicht wel voor het middensegment waarbij de ingebakken GPU ook een rol speelt.

In elk geval heeft AMD met deze nieuwe lijn weer een beetje weten aan te haken bij Intel. Het is te hopen voor AMD dat Intel de komende maanden niet heel grote stappen voorwaarts gaat maken, anders blijft het een moeilijke strijd.

Als we gaan vergelijken dan vinden wij deze AMD-FX8150 min of meer gelijkwaardig aan de Intel Core i5 2500K, maar als we zouden moeten kiezen, dan kiezen wij de Intel, om de simpele reden dat deze goedkoper is. Als je wel iets meer wilt besteden, dan zal het gat van 35 euro tussen de FX8150 en de Intel Core i7 2600K ook niet meer uitmaken, waarmee je flink wat meer prestaties krijgt. De FX8150 valt qua prijs dus precies tussen deze twee toppers van Intel in wat weleens een valkuil zou kunnen zijn.

Wat ons betreft heeft AMD een eerste goede stap gezet om straks met de op Bulldozer gebaseerde Llano-serie het middensegment te gaan veroveren. Wat betreft de FX-8150, het is een redelijke processor voor een redelijke prijs, maar meer ook niet.
6.0
  • Nieuwe architectuur;
  • biedt mogelijkheden voor de Llano-serie;
  • geünlcokte multiplier.
  • Schiet te kort in vergelijking tot Intel;
  • prestaties;
  • te duur voor de prestaties die de processor biedt.