Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Waar we eerder al de Hyper 212 EVO bekeken, wordt vandaag de GeminII M4 onder de loep genomen: een processorkoeler met een klein formaat.

Op het moment zijn er al verschillende GeminII-koelers verkrijgbaar. Zo is er de GeminII S524 en de normale S. Deze koelers hebben kennen geen towermodelontwerp, maar hebben een traject van heatpipes waardoor de vinnen hoger op hun poten staan. De ventilator staat dan ook parallel met de processor. Hierdoor kunnen deze koelers koele lucht aanzuigen via het zijpaneel.

Waar de M4 zich in onderscheidt, is zijn beperkte hoogte: hij is slechts 59 mm hoog. Hierdoor is hij uiterst geschikt voor compacte behuizingen, met in het bijzonder HTPC-behuizingen. Een beetje hetzelfde idee als de bekende Scythe Shurikens.Prijs


De prijs van de GeminII M4 is redelijk vergelijkbaar met soortgelijke koelers. Hij kost namelijk ongeveer 30 euro. Hierbij heb je dan ook gelijk al een dunne 120 mm-ventilator. Ondersteuning voor alle courante sockets, met uitzondering van S2011, is ook aanwezig.