Abonneer je gratis op Techzine!

Software en installatie.

De installatie van de MP3-speler is zeer gemakkelijk. Je stopt de USB connector in je USB-poort en de 18-pins connector in de H10. Windows herkent hem in het begin als een ‘gewone’ externe schijf. Voor goede herkenning dienen de drivers van de bijgeleverde software CD geïnstalleerd te worden.De software die gebruikt moet worden voor de H10, is iRiver Plus. iRiver Plus biedt alle mogelijkheden om de speler optimaal te laten presteren. Zo kunnen verschillende playlists gemaakt worden; de 20 radiozenders kan je met iRiver Plus uploaden; voordat je een liedje uploadt, kan je hem nog eerst even luisteren; automatische firmware update; CD Encoding; etcetera.Het uploaden naar de MP3-speler is met deze software ook zeer gemakkelijk. Dit is op 2 manieren mogelijk:
  1. Je selecteert de liedjes die je wilt en die sleep je naar ‘iRiver’. iRiver Plus zet ze dan in de Transfer List en hij begint met uploaden. Het uploaden gaat zeer snel. Over 105 MB deed hij ongeveer 15 seconden, over 200 MB deed hij 28 seconden.
  2. Je gebruikt Auto Sync. iRiver Plus zet dan automatisch alle liedjes uit je Music Library op de H10. Dit vond ik een zeer onhandige functie, maar ik kan best begrijpen dat mensen dit liever gebruiken.

Naast veel voordelen, bevat de software 1 groot nadeel. iRiver Plus of WMP 9+ moet gebruikt worden om de muziek op de H10 te zetten. Op de H10 bevindt zich namelijk een ‘Music’ lijst, waarin hij alle Albums zet. Upload je de MP3’tjes niet met WMP9+ of iRiver Plus, dan staan ze ook niet in de ‘Music’ lijst. Je kunt ze dan alleen afspelen d.m.v. de ingebouwde Browser van de H10. Ik raad je daarom aan om gewoon iRiver Plus te gebruiken, die werkt namelijk perfect en biedt meer mogelijkheden dan WMP9+.