min

Tags in dit artikel

Introductie

Na al het MP3 geweld in de review sectie de afgelopen tijd is het weer eens tijd voor een hardware review. En niet zomaar één, we hebben van Abit een moederbord ontvangen om te reviewen. Het gaat om de vrij nieuwe Abit AX8 plank. Dit is een Socket 939 (Athlon 64/FX) ATX moederbord.

Deze review is uitgevoerd en geschreven door idemonio en ondergetekende (Metalman).

Ok, laten we het moederbord eens van dichtbij gaan bekijken. Te beginnen bij de verpakking.Zoals je ziet is de verpakking goed verzorgd, de belangrijkste features staan er op vermeld. Zo wordt er ook melding gemaakt van het µGuru systeem. Dit is een feature waar Abit behoorlijk trots op is, het komt overal op de verpakking terug. We komen hier op later nog uitgebreid terug.

Het moederbord zelf is niet heel erg opvallend, het heeft mooie rode kleur. Abit meldt op de doos trots dat ze ‘100% Japanese Capacitors’ gebruiken, en dat zullen we weten ook. De socket staat in een woud van condensators dat zich tot onder de southbridge uitstrekt. Verder valt er op het eerst oog weinig op. Of dit na deze review veranderd is zullen we zo meteen weten.Ondanks de relatief lage prijs, op het moment van schrijven staat de plank voor 112 euro in de pricewatch, is er niet zichtbaar bezuinigd op de bundel. Alle gebruikelijke zaken zijn aanwezig. 4 S-ATA kabels, stijlvolle zwarte IDE en floppy kabels, een I/O backplate en een gecombineerde bracket voor USB en Firewire. Daarnaast een CD’tje met de drivers voor de chipset, een drivercd met µGuru, een handleiding voor het moederbord zelf en eentje voor µGuru, een diskette met RAID-drivers en last but not least een stickertje met de jumper instellingen. Doe er je voordeel mee.