Introductie

Hoewel de Alcatel One Touch Pop Idol Alpha al pakweg een jaar geleden is aangekondigd, is het toestel pas sinds enkele maanden verkrijgbaar. In tegenstelling tot het gemiddelde toestel van dit merk is de Idol Alpha voorzien van een hoogwaardige behuizing. De ingewanden zijn echter wel meer van het niveau van wat we van Alcatel gewend zijn. In dit artikel zullen we zien of een hoogwaardige behuizing voor een relatief lage prijs zorgt voor een onderscheidend toestel.

Alcatel heeft zijn ontwerpers voor de Idol Alpha eens de vrije loop laten gaan en dat levert een bijzonder ogend toestel op. Ik zie bijvoorbeeld aspecten van de ontwerptaal van Apple en Sony terugkomen in dit toestel, maar toch heeft het een hele eigen identiteit.


Het mag duidelijk zijn dat de Idol Alpha een vreemde eend in de bijt is. Het toestel is namelijk voorzien van een hoogwaardige behuizing, maar de hardware is weinig bijzonders. Dat is dus opvallend, hoewel we het tegenovergestelde juist regelmatig zien. Ik heb gezocht naar goedkope toestellen met een hoogwaardige behuizing en kom op onderstaand lijstje met concurrenten voor de Idol Alpha. Een divers aanbod, als je het mij vraagt.

Model Prijs
Sony Xperia SP (review) 170 euro
Huawei Ascend G6 4G (review) 210 euro
Huawei Ascend P6 (review) 255 euro
Huawei Ascend P7 (review) 265 euro
Alcatel One Touch Pop Idol Alpha 270 euro
Nokia Lumia 925 (review) 270 euro
Sony Xperia Z1 (review) 360 euro
Sony Xperia Z1 Compact (review) 370 euro
HTC One mini 2 375 euro

De Alcatel One Touch Pop Idol Alpha is op het moment van schrijven verkrijgbaar voor zo’n 270 euro. Hoewel Alcatel het toestel in verschillende kleuren produceert, zien we in onze regio alleen vermeldingen van de grijsblauwe variant.