Abonneer je gratis op Techzine!

Conclusie

De Nokia Lumia 830 is een zeer interessant toestel als je het volledige plaatje bekijkt en de prijs buiten beschouwing laat. In de basis is het toestel gelijk aan de goedkope Lumia 630, maar vervolgens zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd, zoals een zeer stevige behuizing, high-end camera, de mogelijkheid tot draadloos opladen, 4G-connectiviteit en voldoende opslagcapaciteit.

Het onderdeel dat Nokia niet heeft aangepast is de chipset, dat is nog steeds de goedkope Snapdragon 400. Nu is er niet zoveel mis met die chipset, Windows Phone draait er vloeiend op, maar hele goede prestaties kan het toestel niet neerzetten, wat in games zeker te merken is. De prijs van 399 euro is dus aan de hoge kant voor dit toestel. Voor 499 euro heb je namelijk al de Lumia 930, wat op alle fronten een high-end toestel is en echt nog een heel stuk beter is dan de Lumia 830.

Nokia heeft dus een zeer goed en mooi toestel gemaakt met de Lumia 830, maar op dit moment slaat men de plank een beetje mis met de prijs. Hopelijk wordt deze nog gecorrigeerd voordat het toestel op de markt komt. Ik zou Nokia adviseren om minimaal 100 euro van de prijs af te trekken.

Table of contents