Abonneer je gratis op Techzine!

Conclusie

Ik denk dat Sony er goed aan doet om ook een 8 inch-tablet op de markt te brengen, mensen die een Sony-tablet willen zijn nu niet gebonden aan een 10 inch-model. Ook is het goed om te zien dat Sony de lijn doorzet en dat ook het 8 inch-model een echte high-end tablet is. Wel denk ik dat het jammer is dat de Sony Xperia Z3 Tablet Compact en de Xperia Z2 Tablet qua ontwerp van elkaar verschillen.

Sony kiest ervoor om een Z3-serie te lanceren die bestaat uit smartphones en een tablet, net zoals de Xperia Z2-serie. Ik denk echter dat het beter is om de tablets en smartphones los van elkaar te zien en dat Sony beter een aparte smartphone- en tabletserie kan maken. Qua naamgeving is dat duidelijker, maar ook qua product. Nu zijn er namelijk ook verschillen in ontwerp, naast het verschil in formaat. Dat kan verwarrend zijn.

Verder richt Sony zich met de tablets echt op de high-end markt, de goedkoopste Sony-tablet kost 399 euro, dat is wel wat veel. Ik denk dat Sony er goed aan zou doen om ook een goedkopere tabletserie te maken. Tot op heden krijgen de tablets bij Sony toch wat minder aandacht dan de smartphones en dat is jammer.

Sony blijft echter wel innoveren, elke zes maanden krijgen we een nieuwe generatie Sony-producten en tot op heden weet Sony steeds te imponeren. Deze keer met een nieuw ontwerp, nog betere stof- en waterdichtheid en de ondersteuning om PlayStation 4-games te spelen op je tablet of smartphone. Hopelijk weet Sony dat vast te houden.

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact is waarschijnlijk de beste 8 inch tablet die op dit moment te koop is, wel is het prijskaartje van 399 euro niet mals.

Table of contents