min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Over het uiterlijk van de webcam kunnen we kort zijn, hij ziet er gewoon goed en degelijk uit. Het apparaat wordt geleverd in een stevige verpakking, zoals we die kennen van Logitech.


De webcam is uitgerust met een 1,8 meter lange USB-kabel, een microfoon en een standaard. De standaard is makkelijk te verdraaien naar eigen wens zodat de webcam stabiel neergezet kan worden, zelfs op een LCD-monitor is dit geen enkel probleem. Een deel van de steun is gemaakt van antislip-materiaal, hierdoor blijft de webcam goed op zijn plek zitten.


Installatie


De installatie van de Quickcam Vision Pro van Logitech is heel erg eenvoudig. Er zit geen installatie-cd-rom bij, er is geen aparte software voor deze webcam nodig, omdat Logitech deze camera aanbiedt als webcam voor Mac OS (X). De minimale systeemeisen zijn een Mac G4 800MHz en Mac OS 10.4.11 of hoger. Hoewel alle Mac’s tegenwoordig een ingebouwde camera hebben, kan het zijn dat je als gebruiker betere beelden wilt dan dat de standaardcamera kan leveren. Extra software is echter niet nodig, er kan gebruik gemaakt worden van programma’s als iChat. De camera wordt automatisch gedetecteerd wanneer deze aangesloten wordt en direct klaar voor gebruik.

Op een Mac gaat de installatie dus vlekkeloos, maar ook op een Windows-machine met XP kan deze camera geïnstalleerd worden. Omdat er geen software bij zit dien je dus zelf te beschikken over software waarmee foto’s en video’s gemaakt kunnen worden, denk hierbij aan bijvoorbeeld aan Windows Movie Maker, dat gratis met Windows wordt meegeleverd. Op een pc met Vista kreeg ik de webcam in combinatie met Movie Maker trouwens niet aan de praat, maar een softwarepakket van een derde partij loste dit probleem op.