Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Vandaag gaan we het dus hebben over de Prolimatech Meghalems. Het bedrijf bestaat naar eigen zeggen uit ervaren mensen die al verscheidene jaren ervaring hebben op het gebied van computerkoeling.
Het kan goed zijn dat je nog nooit van deze fabrikant hebt gehoord. Het is namelijk zo dat Prolimatech pas in 2008 is opgericht en dat hun assortiment op het moment alleen uit deze CPU-koeler, die de naam ‘Megahalems’ draagt, bestaat. Ook is de distributie erg beperkt hier in Nederland: bij maar enkele Nederlandse winkels kan je hem bestellen en de levertijd is dan ook nog eens redelijk lang. Ook kan de prijs soms nog wel eens hoger uitvallen dan de adviesprijs. Misschien is het dan ook slimmer om hem bij onze oosterburen te bestellen. Het Duitse CaseKing heeft hem namelijk wel op voorraad en de prijs is redelijk.

Misschien was de naam je al opgevallen: hij heeft namelijk veel weg van ‘Nehalem’, Intel’s nieuwe serie van processoren namelijk de Core i7. Deze koeler is dan ook geschikt voor de S1366 socket, maar ook ondersteuning voor socket 775 ontbreekt niet. Het is echter wel zo dat de koeler niet ‘compatible’ is met AMD sockets. AMD gebruikers zullen dan ook elders moeten gaan kijken. Het kan zijn dat er in de toekomst een verandering in komt en dat er extra bevestigingsmateriaal mee wordt geleverd, alleen dit is nog niet officieel aangekondigd.

De koeler heeft een heftige prijs van ongeveer 55 euro op het moment van schrijven. Dit is tamelijk hoog als je nagaat dat er geen ventilator bij wordt geleverd. We zullen kijken of de prijs gerechtvaardigd is…