Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Bij recente reviews van racestuurtjes was op de eerste pagina een inleiding over de fabrikant te lezen, maar bij dit stuurt van Logitech doen we dat anders. Dit heeft twee redenen: Logitech als bedrijf is al besproken in de review van de Formula Force EX en daarnaast is het stuur dat gereviewd wordt geen officieel pc-stuur!

Wát?! Zul je misschien denken.. Ja, officieel is de Driving Force GT (verder DFGT) een stuur dat alleen compatible is met de PlayStation 3. Net zoals de Driving Force Pro dat voor de PlayStation 2 was. Logitech brengt echter, stiekem of niet, wel pc-drivers uit voor deze stuurtjes. Gewoon de standaarddrivers installeren van Logitech is genoeg om de DFGT te laten werken.

Binnen de prijsklasse waar we over praten, 70-130 euro, heeft Logitech wel een pc-stuur beschikbaar. Namelijk de Logitech MOMO Racing. Ik ben er zeker van dat de DFGT een betere keuze is aangezien hij een grotere draaihoek en meer knoppen heeft. De pedalen zijn overigens hetzelfde. Hierom is gekozen alleen de DFGT te reviewen voor Logitech in deze prijsklasse.