2min

Tags in dit artikel

, , ,

Installatie software en kabels

Software


De software en drivers van Logitech laten zich op dezelfde wijze installeren als die van de Formula Force EX. Er is alleen geen cd aanwezig en dus zul je de driver moeten downloaden van de website van Logitech. Er wordt een installshield-wizard tevoorschijn getoverd en de installatie begint. Tijdens de installatie moet je alles aansluiten. Kalibreren doet dit stuur zelf in tegenstelling tot de Formula Force EX, dus na het aansluiten ben je klaar. Hierna krijg je meteen de profiler-setup om alles te testen.


De profiler-test net na installatie

Behalve drivers is er ook een applicatie geïnstalleerd, namelijk de Logitech profiler. Dit programma geeft de mogelijkheid om bepaalde functies toe te voegen aan spellen. Daarnaast kun je meerdere profielen maken bij het gamen. Maar hierover later meer.

Kabels


Bij dit stuur zijn er drie kabels benodigd. Als eerste er de USB-kabel, deze zit direct vast aan het stuur. De lengte van de USB-kabel is maar liefst 270 cm lang, daarmee heeft Logitech ervoor gezorgd dat vrijwel alle pc’s met het stuur verbonden kunnen worden, zonder dat de ergonomie van de zitplek wordt verstoord. Ook kan met zo’n lange kabel betere compatibiliteit met consoles bereikt worden omdat mensen vaak verder van hun televisie af zitten dan van het computerscherm.

De tweede kabel is de verbinding tussen de pedalen en het stuur. Voor de verbinding naar het stuur heeft Logitech ook bij dit stuur gekozen voor een zevenpins stekker die sterk lijkt op die van de oude I/O-poorten achterop de pc. Bij dit stuur zitten niet acht gaatjes in de connector op het stuur, wel zitten er twee ‘gaatjes’ dicht in de connector. De zevenpins stekker maakt een stevige indruk. Het is alleen jammer dat de stekker niet vast te schroeven is, zoals monitorkabels, waardoor de stekker er theoretisch uit zou kunnen vallen. De dikte van de kabel is gelijk aan die van de USB-kabel. De lengte van de kabel is 210 cm, wat zeer royaal te noemen is. Hier zeker geen klachten.


Midden uit het stuur USB, onder de pook aansluitingen pedalen en stroom

De derde kabel is de stroomkabel. De stekker in het stuur is een standaard type stekker voor voedingsaansluitingen. Het voedingsblokje heeft een aparte vorm. Hij is erg dun, maar wel erg hoog en breed. Bovendien zijn de hoeken niet afgerond. De lengte van de kabel is meer dan 350 cm, waardoor Logitech enorm veel flexibiliteit biedt met de Logitech Driving Force GT. Ook zien we eindelijk een duurzame kabel. Lekker dik en stevig.