2min

Tags in dit artikel

, , ,

Software

De software van Logitech bestaat uit twee delen. Als eerste is er de driver met testscherm. In het testscherm kun je bepalen of de uitslag van het stuur 100 procent gelijk is. Daarnaast kunnen de pedalen en alle knoppen worden getest. Bij alle knoppen die ingedrukt worden, behalve de HAT-switch, geeft het stuur een force feedback-effect en komt er geluid uit de speakers. Een goede manier van Logitech om zowel de knoppen als de Force Feedback te testen. Dit is hetzelfde als bij de Formula Force EX.


De overige instellingen in de driver

Onder de instellingen op dit scherm kom je verdere opties tegen die betrekking hebben op de Force Feedback en de bediening van het stuur. De kalibreren-knop is verdwenen. Als eerste is er de vraag of je de pedalen op een as wil hebben. Gewoonlijk zul je dit niet willen, aangezien tegelijk gas geven en remmen dan onmogelijk is.

Na deze vraag krijg je de rotatievraag. Je kunt de rotatie instellen van 40 tot en met 900 graden. Hierna is alles gelijk aan de software van Formula Force EX, dus met een selectiebox of je de Force Feedback aan wilt hebben. Hierna komen de welbekende sliders voor Force Feedback-kracht, veerkracht en demperkracht. De demperkracht kan bepaalde force feedback een beetje dempen om daardoor een Force Feedback te krijgen die minder hakkelt, maar het echte gevoel van de Force Feedback gaat hierdoor wel verloren. Het vertraagt de snelheid waarmee het stuur kan bewegen in een bepaalde richting. De veerkracht zorgt ervoor dat het sturen zwaarder gaat als je verder van het middelpunt af bent.

Beide opties staan uit om een zo goed mogelijk gevoel te krijgen van de Force Feedback. Bovendien zijn deze opties niet nodig in de meeste racesimulators aangezien de Force Feedback er al op is gebouwd om zwaarder te gaan hoe verder je van het centrum af zit. Logitech heeft geen mogelijkheid tot het instellen een dode zone ingevoegd.

Profiler software


Waar Saitek de SST-software gebruikt, gebruikt Logitech de Profiler-software. Logitech Profiler-software kan aan bepaalde knoppen een macro toevoegen. Bijvoorbeeld Knop 11 kan gelijkgesteld worden aan de combinatie ‘bghyt’ op een toetsenbord, maar ook slechts aan één letter, als één van de muisknoppen of als SHIFT. Als je één knop als SHIFT maakt kun je bij tegelijk indrukken van die ‘SHIFT’-toets en bijvoorbeeld knop 2 een andere functie krijgen. Zo kun je knop 2 gebruiken om op te schakelen en SHIFT + knop 2 gebruiken om naar rechts te kijken.

De Logitech Profiler

De Profiler lijkt echter nog niet klaar voor de Driving Force GT. Veel knoppen worden niet herkend, en de schakelflippers aan de achterkant van het stuur worden als pedalen herkend. Terwijl de pedalen helemaal niet worden herkend.